20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportInternational Autotest Challenge 2019

International Autotest Challenge 2019

Pentru a treia oară gazda celui mai provocator campionat de îndemânare auto, INTERNATIONAL AUTOTEST CHALLENGE, GT Auto Club Sportiv și Automobil Club Român, vă invită pe 22 și 23 iunie 2019 la CUPA SHOPPING CITY RÂMNICU VÂLCEA!

 
Pe parcursul a două zile, automobiliștii amatori, piloții de viteză sau raliuri, se vor întrece în cel mai atractiv concurs de îndemânare auto din Romania.
Fie că vor concura cu mașini de stradă sau de competiție, participanții trebuie să îndeplinească aceleași condiții: să parcurgă fără greșeală traseul concursului, executând manevre de mare precizie, cu elemente de slalom, intoarceri cu sau fără frâna de mână, totul cu maximum de viteză și multă stăpânire de sine.
Sunt invitați să se înscrie toți cei care vor să își testeze reflexele și abilitatea la volan. Sunt bineveniți juniorii cu vârsta între 8 și 18 ani, șoferițele – care beneficiază de grupe de concurs speciale, cât și seniorii de peste 60 ani. Publicul, foarte important pentru noi, fiind mereu aproape de piloții noștri, savurând adrenalina iscată de viteză și de scrâșnetul roților, de anul acesta vor fi cei  care vor desemna cea mai spectaculoasă evoluție. Unitatea de măsură: aplauzele.

Vor primi cupe, șampanie și ovații primii trei clasați de la fiecare grupă și clasă, după cum urmează:

Grupa Debutanți (D)

Clasa D1 – debutanți clasa 1 – cu puterea până la 100 CP

Clasa D2 – debutanți clasa 2 – cu puterea între 100 și 150 CP

Grupa Juniori (J)

J – grupă rezervată piloților juniori, participanți numai cu  automobile care în fabricație de serie nu depăşesc 125 CP (la grupa J1) și 180 CP (la grupa J2)

Clasa J1 – juniori, cu vârsta între 8 și 14 ani

Clasa J2 – juniori, cu vârsta între 14 și 18 ani

Grupa Avansați (A)

Clasa 1: automobile cu cilindreea nominală până la 1400 cmc

Clasa 2: automobile cu cilindreea nominală între 1400 cmc și 1600 cmc

Clasa 3: automobile cu cilindreea nominală între 1600 și 2000 cmc

Clasa 4: automobile cu cilindreea nominală între 2000 și 3000 cmc

Clasa 5: automobile cu cilindreea nominală peste 3000 cmc

Grupa Femina (F)

F – grupă unică rezervată concurentelor de sex feminin, separat de grupele în care s-au înscris, se va întocmi un clasament al concurentelor de sex feminin

Grupa Modificate (M) – automobile modificate (caroserii ușurate substanțial, scurtate, alte motorizări, etc.), indiferent de clasa de cilindree sau putere.

De asemenea, se vor premia primii trei clasati Open, echipe și cel mai bun timp al zilei.

Programul concursului: 

– sâmbătă, 22 iunie,  14:00 – 20:00, antrenamente libere

– duminică, 23 iunie, 10:30, antrenamente cronometrate

                               12:30, manșele  I și II de concurs

                               17:30, festivitatea de premiere

 

Câștigătorii vor fi răsplătiți cu diplome, cupe, premii de la Metabond, Tegee International, vinuri spumante Angelli, iar piloții participanți vor beneficia de service de roți gratuit de la AutoZone – Vianor.

Concursul este susținut și de gazda evenimentului, Shopping City Râmnicu Vâlcea, FLAMICOM și ROTAKT.

Scopul evenimentului este atragerea pasionaților de automobilism, a posesorilor de automobile de serie și de competiție, formarea și dezvoltatea abilităților specifice acestui gen de competiție.

 

Pentru înscrieri și alte informații legate de IAC: www.gtautoclub.ro.

Cele mai citite

Modificări ale liniilor STB 90 și 201

Începând de sâmbătă, 30.03.2024, traseele liniilor urbane 90 și 201 se comasează, urmând ca noul traseu organizat între terminalele „Arena Națională” și „Semănătoarea” să...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...
Ultima oră
Pe aceeași temă