2 C
București
sâmbătă, 27 noiembrie 2021
AcasăSportInspecția Judiciară, sesizată în cazul tinerilor cercetați în libertate după ce o...

Inspecția Judiciară, sesizată în cazul tinerilor cercetați în libertate după ce o violat o elevă

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Marius Tudose, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări în cazul eliberării din arest a celor șapte tineri acuzați că au violat o elevă din Vaslui, susține Asociația pentru Implementarea Democrației (AID), relatează Agerpres

„Ca urmare a sesizării de către Asociația pentru Implementarea Democrației (AID) în data de 23 iunie 2015, atât a Consiliului Superior al Magistraturii, cât și a Parchetului General în cazul celor șapte tineri din Văleni, județul Vaslui, care au violat ore în șir o elevă, până ce fata și-a pierdut cunoștința, să se aplece asupra procedurilor și a ultimei decizii pronunțate și să verifice legalitatea acestora, în data de 20 iulie 2015, Consiliul Superior al Magistraturii, prin Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media, ne-a transmis o informare, potrivit căreia, în data de 23 iunie 2015, domnul judecător Marius Badea Tudose, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, a sesizat Inspecția Judiciară în vederea efectuării de verificări potrivit competențelor”, a precizat AID într-un comunicat. 

Potrivit asociației, lucrarea se află în lucru pe rolul Inspecției Judiciare, urmând ca după finalizarea verificărilor rezultatul acestora să fie analizat de către Plenul Consiliului Superior al Magistraturii.

De asemenea, Parchetul General a informat AID că a dat curs sesizării, s-au efectuat verificări interne la nivelul instituției și, în cel mai scurt timp (cel mult câteva zile), concluziile anchetei vor fi prezentate public.

Pe 10 noiembrie 2014, o fată a fost violată de șapte tineri pe un câmp din apropierea localității Văleni, până când victima și-a pierdut cunoștința.

Inițial, cei șapte tineri au fost arestați preventiv, după care magistrații Judecătoriei Vaslui au dispus ca ei să stea în arest la domiciliu, iar în luna iunie 2015 au fost eliberați sub control judiciar.

Printre motivele invocate de judecători a fost faptul autorii ar fi „băieți buni” și că nu au mai avut probleme cu legea, până la comiterea acestei fapte.

Cele mai citite

Africa de Sud reacționează: Interdicțiile de călătorie sunt nejustificate

Africa de Sud a declarat că restricțiile de călătorie din cauza Omicron, sunt nejustificate, conform Reuters. Ministrul Sănătății, Joe Phaahla, a declarat într-o conferință de...

Rafila acuză: „Lipsă de transparenţă”

Alexandru Rafila, Ministrul Sănătății, a declarat faptul că partea din PNRR legată de domeniul sănătăţii a fost găsită, după investigaţii, de predecesorul său, Cseke...
Ultima oră
Pe aceeași temă