10.5 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportInedit. Cum compensează organizatorii anularea Turului ciclist al Flandrei

Inedit. Cum compensează organizatorii anularea Turului ciclist al Flandrei

Printre competitori se vor regăsi italianul Alberto Bettiol, câştigătorul de anul trecut al cursei, dar şi mai mulţi ciclişti belgieni de seamă (Remco Evenepoel, Greg Van Avermaet sau Wout Van Aert).

Ideea este aceeaşi cu cea a Turului Elveţiei, care a transformat evenimentul într-o cursă virtuală, programată în perioada 22 – 26 aprilie.

Uniunea Ciclistă Internaţională (UCI) a anunţat prelungirea cu o lună, până la 1 iunie, a suspendării competiţiilor, din cauza pandemiei de coronavirus, ceea ce antrenează amânarea cursei Criterium du Dauphine, etapa de pregătire a Turului Franţei, punându-se astfel o presiune suplimentară asupra desfăşurării Marii Bucle la datele prevăzute (27 iunie – 19 iulie).

Această prelungire este valabilă pentru toate disciplinele cicliste şi toate categoriile de curse, a precizat federaţia internaţională, prezidată de David Lappartient.

În afara Criterium du Dauphine, al cărei start era programat pe 31 mai la Clermont-Ferrand, celelalte probe din cadrul UCI World Tour care urmau să aibă loc în mai fuseseră deja excluse din calendar, la datele prevăzute: Turul Romandiei, Eschborn-Frankfurt şi, mai ales, Turul Italiei, al doilea în ierarhia marilor tururi naţionale.

Decizia a fost luată după o reuniune desfăşurată miercuri sub egida UCI, cu reprezentanţii organizatorilor, echipelor şi cicliştilor.

UCI, care a primit peste 450 de cereri de amânare sau anulare a probelor, a adăugat că va propune în următoarea perioadă o schiţă a calendarului, în funcţie de scenariile diferite pentru reluarea curselor.

O nouă reuniune este prevăzută într-un interval de două sau trei săptămâni, pentru a se face o reevaluare a perioadei fără competiţii, în funcţie de evoluţia situaţiei sanitare.

Cele mai citite

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...

Președintele COSR confirmă: „Șansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice sunt importante”

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, a declarat că şansele Simonei Halep de a primi un wild card la Jocurile Olimpice...

Marseille, Atalanta, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat în „careul de ași” al Europa League

Olympique Marseille, Atalanta Bergamo, AS Roma și Bayer Leverkusen s-au calificat joi seară în semifinalele Europa League, după meciurile din manşa secundă a „sferturilor”. Liverpool...
Ultima oră
Pe aceeași temă