13.3 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportÎncepe un nou sezon în Serie A: Care este situația românilor din...

Începe un nou sezon în Serie A: Care este situația românilor din campionatul italian

Pe 24 august începe un nou sezon în Serie A, o dată cu meciul Parma vs Juventus. În acest moment, avem patru fotbaliști români implicați în acest campionat, cel mai important fiind portarul Ionuț Radu, de la Genoa, cotat la 15 milioane de euro. Alți cinci jucători cu origini românești evoluează în eșalonul secund din Italia.

Site-urile cu știri din sport și pariuri au scris despre o plecare iminentă a lui Ștefan Radu de la Lazio, după ce fundașul stânga intrase în conflict cu șefii, dar cele două părți s-au împăcat și Radu continuă la Roma măcar pentru încă un sezon. Aflat în Italia din 2008, el este cel mai vechi stranier din Serie A.

Vlad Chiricheș este singurul român legitimat la un club creditat cu ceva șanse la lupta pentru titlu: Napoli. Spunem „cu ceva șanse”, pentru că marea favorită la cucerirea „Il scudetto” este din nou Juventus Torino (cotă 1.45). Următoarea favorită este Internazionale Milano (cota 5.50), Napoli având cota 7.00. A patra favorită este AC Milan, dar cota ei – 31.00 – indică faptul că șansele sunt pur teoretice.

Cel mai nou component al grupului de jucători români din Serie A este Romario Benzar, transferat de Lecce de la FCSB.

Români în Serie A, sezonul 2019-2020

Ionuț Radu (22 de ani, portar, titular la Genoa) – 15 milioane de euro

Ștefan Radu (32 de ani, fundaș stânga, titular la Lazio) – 5 milioane de euro

Romario Benzar (27 de ani, fundaș dreapta, titular la Lecce) – 2,5 milioane de euro

Vlad Chiricheș (29 de ani, fundaș central, rezervă Napoli) – 4,5 milioane de euro

Top 5 echipe ca valoare de piață
Juventus conduce detașat în topul echipelor din Serie A după valoarea de piață. Lotul din care face parte și Cristiano Ronaldo este evaluat de transfermarkt.com la 864 milioane de euro.

1. Juventus  – 864 de milioane de euro

2. Inter  – 600 de milioane de euro

3. Napoli – 620 de milioane de euro

4. AC Milan – 507,5 milioane de euro

5. Roma – 387,15 milioane de euro

Programul primei etape:

Parma vs Juventus

Fiorentina vs Napoli

Udinese vs AC Milan

AS Roma vs Genoa

Cagliari vs Brescia

Sampdoria vs Lazio

SPAL vs Atalanta

Torino vs Sassuolo

Verona vs Bologna

Inter vs Lecce

Vlad Dragomir, cel mai scump român din Serie B
Serie B se reia cu o zi mai devreme, pe 23 august. Va fi o competiție interesantă pentru microbiștii români, mai ales că avem cinci compatrioți la Cremonese, Perugia, Pisa, Livorno și Venezia. Cel mai bine cotat este Vlad Dragomir, mijlocașul central crescut la academia lui Arsenal Londra. Al doilea ca și cotă de piață (potrivit transfermarkt.com) este tot un mijlocaș central: Adrian Stoian, care „nu a avut loc” la FCSB, în opinia finanțatorului Gigi Becali.

De notat că Vasile Mogoș și Sergiu Suciu au jucat numai în Italia și că Marius Marin a plecat în Peninsulă pe când avea 15 ani, de la ACS Poli Timișoara.

 Români în Serie B, sezonul 2019-2020

Vlad Dragomir (20 de ani, mijlocaș central, Perugia) – 1,5 milioane de euro

Adrian Stoian (28 de ani, mijlocaș central, Livorno) – 650.000 de euro

Vasile Mogoș (26 de ani, fundaș, Cremonese) – 600.000 de euro

Sergiu Suciu (29 de ani, mijlocaș, Venezia) – 300.000 de euro

Marius Marin (20 de ani, mijlocaș, Pisa) – 200.000 de euro

Curiozități
Revenind la Serie A, trebuie menționat un fapt mai puțin obișnuit: Juventus, Inter, AC Milan și Roma pornesc la drum cu antrenori noi, respectiv Maurizio Sarri, Antonio Conte, Marco Giampaolo și Paolo Fonseca.

Fiorentina tocmai a devenit mai atractivă pentru televiziuni, pentru că l-a transferat pe Franck Ribery de la Bayern Munchen.

Și o altă știre care a făcut senzație vara aceasta: Mario Balotelli a venit la Brescia, o echipă care are ca obiectiv salvarea de la retrogradare. Să vedem că va dura până se va plictisi de noua echipă …

Cele mai citite

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...

Cum se va desfășura prima competiție de frumusețe pentru AI din lume

Cu un singur click, lumea reală și cea virtuală se întâlnesc într-o competiție revoluționară de frumusețe. Primul concurs de frumusețe artificială din lume și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă