Începe toamna meciurilor decisive pentru tricolori

Echipele naționale de tineret și seniori dispută astăzi primele partide oficiale de după pandemie, având pe bancă doi selecționeri noi: Adrian Mutu și Mirel Rădoi.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

04.09.2020 - 07:41

Ambele echipe naționale ale României au programate astăzi două jocuri importante, primele din 2020, care vor consemna, de asemenea, debuturi pe cele două bănci tehnice.

„Tricolorii mari” iau startul într-o nouă campanie în Liga Națiunilor, în deplasare, împotriva unei mai vechi cunoștințe – Irlanda de Nord. Acesta este primul meci oficial al lui Mirel Rădoi la timona echipei naționale de seniori. România a disputat ultimile două partide contra britanicilor în campania de calificare la EURO 2016, reușind să învingă cu 2-0 pe Arena Națională și să scoată o remiză „albă”, 0-0, în deplasarea de la Belfast. Pentru România, miza reală a acestei toamne, pe lângă barajul contra Islandei, de pe 8 octombrie, este reprezentată de locul pe care îl va ocupa la finalul anului în ierarhia europeană a coeficienților din clasamentul FIFA.

În funcție de rezultatele meciurilor de la baraj și din Liga Națiunilor, „tricolorii” lui Rădoi ar putea face saltul în urna a doua valorică pentru tragerea la sorți a preliminariilor Campionatului Mondial din 2022, care va fi găzduit de Qatar.

Pentru a evita adversari tari precum Danemarca, Suedia, Polonia sau Serbia, România, care în prezent ocupă locul 22 în Europa, trebuie să surclaseze două echipe naționale din față. Culmea, pe locul 21 se află chiar adversarul din această seară, Irlanda de Nord, iar o victorie ne-ar propulsa peste ei. Ar rămâne apoi să ținem același ritm pentru a încerca să mai urcăm măcar o poziție.

Tot astăzi, „tricolorii” Under 21, cu noul selecționer Adrian Mutu pe bancă, vor întâlni în deplasare Finlanda, într-o partidă contând pentru preliminariile Campionatului European de tineret din 2021. După cinci etape, Danemarca conduce grupa de calificare, cu 15 puncte, urmată de România, care are 10 puncte, și Finlanda, care este la 3 lungimi în spatele nostru. Astfel, o victorie contra nordicilor ne-ar securiza locul în clasament și ne-ar da speranțe în cursa de urmărire a danezilor. La EURO U21 de anul viitor merg câștigătoarele celor 9 grupe și cele mai bune 5 locuri secunde.

Comentarii