Încă o tragedie în fotbalul mondial. A murit Paolo Rossi, fostul „Balon de Aur” al Italiei

Fostul mare atacant italian Paolo Rossi, vedeta Cupei Mondiale de fotbal din 1982, câştigată de Italia, a decedat la vârsta de 64 de ani.

Share

Rl online 0 comentarii

10.12.2020 - 20:02

Soţia lui Rossi, Federica Cappelletti, a anunţat moartea fostului internaţional pe Instagram, publicând o fotografie cu mesajul „Per sempre” (Pentru totdeauna), urmat de o inimioară.

Paolo Rossi, care iniţial nu trebuia să joace la Cupa Mondială din 1982, a fost în cele din urmă eroul Mondialului spaniol, fiind golgheterul competiţiei, campion mondial şi cel mai bun jucător al turneului.

Suspendat pentru trei ani în martie 1980 în urma implicării sale în scandalul „Totonero”, o afacere cu meciuri trucate şi pariuri ilegale în Italia, el a fost totuşi convocat pentru Cupa Mondială din Spania, după reducerea pedepsei, în ciuda scepticismului presei şi suporterilor.

Decesul lui Paolo Rossi survine la două săptămâni după cel al legendarului fotbalist argentinian Diego Maradona, şi el un idol în Peninsulă.

Postul italian de televiziune RAI Sport, la care Rossi lucra în calitate de consultant, a precizat că fotbalistul s-a stins din cauza unei boli incurabile.

Rossi a câştigat în cariera sa două titluri în Serie A, Cupa Campionilor Europeni şi Cupa Italiei cu Juventus, iar individual a cucerit „Balonul de Aur”.

Paolo Rossi a marcat trei goluri pentru Italia şi la Cupa Mondială din 1978, fiind golgheterul all-time al Squadrei Azzurra la Cupa Mondială, cu 9 reuşite în total, la egalitate cu Roberto Baggio şi Christian Vieri.

Comentarii