În plină pandemie, academiile de tenis din Rusia rămân deschise

Măsurile legate de pandemia de coronavirus sunt, deocamdată, mai suple în Rusia, unde preşedintele Vladimir Putin a anunţat zilele trecute că în cursul acestei săptămâni activităţile publice vor fi oprite, dar academiile de tenis îşi pot ţine încă porţile deschise.

Share

Rl online 0 comentarii

31.03.2020 - 13:02

Şeful statului rus a decretat că pentru săptămâna în curs, pentru a încetini propagarea pandemiei de coronavirus, salariaţii vor avea concediu plătit, cu excepţia funcţionarilor şi a angajaţilor băncilor sau din comerţul de bază, precum şi a sportivilor, care vor putea continua să se antreneze aproape normal.

Antrenorul academiei din Podolsk, de la periferia Moscovei, Artur Valetov, a afirmat că meseria sa este puţin afectată de pandemia de coronavirus: "Aici, ca şi în alte părţi ale lumii, turneele de tenis au fost suspendate sau anulate, dar avem acces în continuare la terenuri şi putem să ne desfăşurăm pregătirea aproape normal. Singura excepţie este faptul că nu putem să ne aflăm mai mult de trei persoane pe acelaşi teren, adică antrenorul şi doi jucători. A trebuit să facem o altă planificare a grupelor. Şi acordăm multă atenţie la forma fizică a fiecăruia dintre elevii noştri. Dar nimeni nu poartă mască, discutăm despre virus, desigur, dar mai ales din perspectiva informaţiilor care vin din Europa".

Comentarii