23.6 C
București
sâmbătă, 13 iulie 2024
AcasăSportIliescu: Votul la parţialele din 21 august, semnal pentru viitoarele alegeri din...

Iliescu: Votul la parţialele din 21 august, semnal pentru viitoarele alegeri din 2012

Preşedintele de onoare al PSD Ion Iliescu susţine că votul la parţialele din 21 august „capătă o semnificaţie politică – semnal pentru viitoarele alegeri din 2012”, menţionând că cele două posturi vacante de deputat au aparţinut PSD şi firesc ar fi să învingă în alegeri candidaţii social-democraţi, scrie Mediafax.

Iliescu aminteşte, într-o postare pe blogul personal, că în data de 21 august au loc alegeri parţiale pentru Camera Deputaţilor, în vederea completării celor două locuri devenite vacante: într-un colegiu din judeţul Neamţ, ca urmare a decesului deputatului PSD Victor Surdu şi într-un colegiu din Baia Mare, ca urmare a vacantării postului de către fostul deputat PSD Cătălin Cherecheş, acesta devenind primar al municipiului Baia Mare (ulterior acesta a devenit membru al PNL).

„Deci sunt vacante două posturi de deputat, care au aparţinut PSD şi care firesc ar fi să fie ocupate (în urma alegerilor din 21 august) de reprezentanţi ai PSD”, scrie Iliescu.

El precizează că în colegiul din judeţul Neamţ concurează în alegeri, din partea PSD, susţinut de USL, medicul veterinar Liviu Harbuz, fost secretar de stat în Ministerul Agriculturii, iar în colegiul din Maramureş – Florin Tătaru, „membru activ din 1997, în Organizaţia de Tineret PSD”, fost director economic al Inspectoratului Judeţean pentru Silvicultură Maramureş. Ion Iliescu menţionează că a participat zilele trecute, alături de Tătaru, la mai multe întalniri electorale din colegiu.

„Firesc ar fi ca aceşti doi candidaţi – reprezentanţi ai PSD – să fie învingători în alegerile din cele două colegii. Este în acelaşi timp şi un test pentru electorat, dacă mai poate suporta guvernarea PDL, care a provocat atâtea suferinţe categoriilor cele mai largi de cetăţeni. Oare cetăţenii apăsaţi de sărăcie se mai lasă ademeniţi de «cadourile electorale» sau sunt hotărâţi să pună capat, prin votul lor, acestei guvernări paguboase pentru ţară. Dincolo deci de calităţile individuale ale candidaţilor, votul din 21 august capătă o semnificaţie politică – semnal pentru viitoarele alegeri din anul 2012”, conchide Ion Iliescu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă