29 C
București
vineri, 19 iulie 2024
AcasăSportIliescu: Nu am intentia sa ma implic in functii executive in PSD

Iliescu: Nu am intentia sa ma implic in functii executive in PSD

Presedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, duminica, pentru Mediafax, ca nu intentioneaza sa se implice la nivel executiv in PSD, el comentand propunerea facuta de senatorul PSD Toni Grebla, de a prelua conducerea partidului, un an, cu titlu interimar.

Iliescu a evitat sa comenteze pe fond propunerea senatorului PSD Toni Grebla, ca actualul presedinte de onoare sa asigure conducerea partidului pentru o perioada de un an, interimar, dupa care sa se organizeze un congres care, statutar, ar trebui sa aiba loc pana in aprilie 2010.

Iliescu a spus ca nu doreste sa se implice la nivel executiv in conducerea PSD, cu atat mai mult cu cat in martie va implini 80 de ani.

El nu a facut aprecieri pe fond asupra propunerii lui Grebla.

"Vom vedea, vom discuta. Este un partid democratic, fiecare are dreptul sa exprime opinii. Prezenta mea in PSD este una morala si nu este nevoie sa imi asum functii executive", a declarat Ion Iliescu.

El a mai mentionat, comentand argumentul lui Grebla ca interimatul sau va asigura neutralitatea fata de orice candidat la presedintia PSD, ca si din functia de presedinte de onoare nu a favorizat si nici nu va favoriza vreun potential candidat la sefia partidului.

Senatorul PSD de Gorj Toni Grebla a declarat, duminica, pentru corespondentul MEDIAFAX, ca varianta ca Ion Iliescu sa preia conducerea partidului, interimar, pentru un an, ar fi solutia cea mai buna pentru PSD la momentul actual, iar aceasta solutie va fi discutata in partid dupa sarbatori.

Grebla, care este presedinte al Comisiei juridice din Senat, spune ca varianta respectiva a fost discutata si impartasita cu alti colegi de-ai sai din partid, urmand sa fie pusa in dezbaterea PSD dupa sarbatorile de iarna.

"Domnul Iliescu cred ca ar putea fi solutia cea mai echilibrata la momentul actual pentru a putea organiza intr-un an de zile un congres la care sa fie aleasa o noua conducere a partidului. Dumnealui, si ca presedinte onorific, nu poate fi acuzat sau suspectat ca ar favoriza pe unul sau altul dintre potentialii candidati la conducerea partidului si, in consecinta, si eu si alti colegi consideram ca poate fi solutia cea mai buna acum pentru situatia in care se afla PSD dupa pierderea alegerilor prezidentiale", a declarat Grebla.

Senatorul PSD considera ca anul 2010 ar putea fi pentru partid, cu Ion Iliescu la conducere, anul pentru reorganizarea interna si pentru pregatirea alegerilor locale si parlamentare din 2012.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă