1.3 C
Bucharest
Friday, 8 December 2023
HomeSportIliescu îl face "cârlan obraznic" pe Crin şi schimbă foaia în USL:...

Iliescu îl face “cârlan obraznic” pe Crin şi schimbă foaia în USL: “Noi am cedat destule…”

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a declarat, vineri, pentru “Gândul”, că nu împărtăşeşte opiniile critice la adresa lui Victor Ponta, apărute imediat după discursul acestuia în Parlament, că apreciază evoluţia politică lui Ponta şi că nu înţelege înţepăturile apărute la vârful USL, relatează Mediafax.

“Ieri am fost prins cu anumite probleme şi nu l-am urmărit foarte atent. Astăzi, am citit materialul şi mi se pare foarte în regulă. El a explicat acolo ceea ce era de explicat; a spus de ce nu votăm noul guvern, a salutat demisia guvernului Boc, lucru solicitat de stradă, s-a delimitat de noul guvern, precizând că începutul acestuia este unul de rău augur, miniştrii fiind numiţi fără cvorum şi aşa mai departe. Eu nu împărtăşesc opiniile celor care îl critică”, a mai spus Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a arătat totodată că apreciază evoluţia politică lui Ponta şi că nu înţelege înţepăturile apărute la vârful USL.

“Eu sper ca raţiunea să învingă. Ponta a evoluat bine, s-a mai maturizat. Ştiţi când spuneam că e nărăvaş ca un cârlan. Văd acum că ăla mai în vârstă e mai cârlan…” a afirmat Iliescu, referindu-se la comentariile lui Crin Antonescu de joi seară.

Interviul cu preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, acordat gandul.info:

Reporter: Domnule Iliescu, cum vi s-a părut discursul de ieri al lui Victor Ponta?

Ion Iliescu: Foarte în regulă. Îl recitesc acum, atent. El a explicat de ce nu suntem prezenţi la dezbateri şi de ce nu votăm noul guvern. A salutat demisia lui Boc, lucru cerut de cei din stradă. A spus că nu este de ajuns o schimbare de formă, ci una de fond. A arătat că începutul noului guvern este de rău augur, miniştrii fiind numiţi fără cvorum. Totodată el a prezentat o serie de proiecte care fac parte din programul nostru, iar dacă acest guvern le va promova, e firesc să le susţinem.

Rep: Mulţi l-au criticat pe liderul PSD

I.I.: Nu împărtăşesc opiniile critice la adresa lui Ponta. Eu spun că a avut un discurs bun, echilibrat.

Rep: Cu toate acestea, noul său stil i-a supărat pe liberali. Credeţi că vor apărea tensiuni în USL?

I.I.: Eu sper să nu apară. Nu sunt diferenţe de fond. O diferenţă de stil nu poate zdruncina o construcţie politică solidă.

Rep: Crin Antonescu l-a criticat dur, ieri seară, pe Victor Ponta, lăsând să se înţeleagă, între altele, că liderul PSD n-ar fi un preşedinte independent.

I.I.: Ei, astfel de ciondăneli mai apar, mai ales în această perioadă. Sper să se aşeze la masă, să comunice şi să se înţeleagă. Eu am apreciat evoluţia lui Ponta. Ştiţi că i-am reproşat că e nărăvaş ca un cârlan. Văd că acum, ăla mai bătrân e mai cârlan. Altfel, ar fi o obrăznicie din partea lui Antonescu dacă încearcă să sugereze că în spatele lui Ponta aş fi eu sau Năstase. Eu nu m-am băgat în treburile lor. N-am fost la nicio întâlnire dintre ei.

Rep: Dar aţi spus că, dacă Ponta nu-l convinge pe Antonescu în cazul candidaturilor de la Buzău, sunteţi dispus să vorbiţi dumneavoastră cu liderul liberal.

I.I.: Aşa este. Dacă mă invită Ponta, am să vorbesc. Insistenţa lor pentru a obţine candidatura la şefia consiliului judeţean este o prostie. Omul lor nu ar avea nicio şansă. Actualul preşedinte se sprijină pe primarii noştri. Buzăul a fost întotdeauna de stânga, nu ştiu de unde pretenţia lor de a avea consiliul. Eu nu înţeleg cum le merge mintea. Au venit primarii şi au spus că nu acceptă. Iar dacă nu au încotro, se rup şi candidează separat.

Rep: Cum vor evolua lucrurile în acest caz?

I.I.: Sper să discute calm, aşezat şi să se înţeleagă. Noi am cedat destule şi cred că ar trebui să ne mai gândim la lucrul ăsta; mă refer aici inclusiv la acceptarea cotei unice, care aproape că nu se mai aplică nicăieri în Europa…

Cele mai citite

Industria zahărului, în colaps din cauza importurilor ucrainene. Ce vor cultivatorii

Industria zahărului din România este în colaps, susține Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, care solicită Guvernului să blocheze 3-4 luni,...

Industria zahărului, în colaps din cauza importurilor ucrainene. Ce vor cultivatorii

Industria zahărului din România este în colaps, susține Federația Cultivatorilor de Sfeclă de Zahăr din România, care solicită Guvernului să blocheze 3-4 luni,...

Doar un alt ministru slugarnic mafiei

Încă de când se coceau legile “României Educate”, menite să dea lovitura fatală școlii românești, am argumentat de ce noua legislație din sistemul de...
Ultima oră
Pe aceeași temă