Ilie Dumitrescu (51 de ani) : UTA Arad va avea câștig de cauză la TAS, după atacarea deciziei prin care FRF și celelalte cluburi au ales sistemul de finalizare al actualului sezon din Liga 2

Ilie Dumitrescu crede că UTA Arad va avea câștig de cauză la TAS

LIGA 2. Ilie Dumitrescu, după ce UTA s-a decis să meargă la TAS: „100% asta se va întâmpla!”

Share

Adriana Constantinescu 0 comentarii

16.05.2020 - 12:34

Federația Română de Fotbal a decis împreună cu cluburile formatul în care se va relua Liga a 2-a:
Au fost 15 voturi pentru scenariul în care primele 6 clasate vor intra în play-off, iar meciurile se vor juca într-o singură manșă. Surpriza e legată de înjumătățirea punctelor, idee susținută inițial doar de Petrolul și Rapid. UTA devine astfel principala perdantă, avansul de 11 puncte pe care îl avea transformându-se acum în doar 5 puncte;
Surse GSP susțin că UTA, liderul autoritar din Liga 2, acum doar cu 5 puncte avans, va merge să atace decizia la TAS.
„Cred că vom fi singura țară care va face acest lucru, să schimbe sistemul competițional în timpul sezonului. Diferența dintre primele două locuri era foarte mare. 

Nu poți să treci la play-off, cu înjumătățirea punctelor, în timpul competiției. Dar nu mai contează ce spun eu, a fost Adunarea Generală care a decis. UTA va câștiga 100% la TAS”, a declarat Ilie Dumitrescu, potrivit digisport.ro.

Răzvan Burleanu a anticipat procesul cu UTA
„Se va judeca în regim de urgență! Federația are șanse mari să piardă", susțin surse din cadrul clubului UTA. La un proces se așteaptă și Răzvan Burleanu: „Nu iau eu deciziile, avem un sistem democratic. În urma a 3 videoconferințe de la Liga 2 s-au prezentat 3 scenarii. Al treilea a fost cel ales, cu 15 voturi: două abțineri și un altul pentru scenariul cu numărul 1".

LIGA 2. Cum ar arăta clasamentul în play-off, după înjumătățire:


UTA Arad 25
CS Mioveni 20
Turris - 20
FC Argeș -19
Petrolul - 19
Rapid - 19

 

Comentarii