23 C
București
joi, 18 august 2022
AcasăSportICCJ: Poliția Locală nu mai are voie să dea amenzi șoferilor

ICCJ: Poliția Locală nu mai are voie să dea amenzi șoferilor

Poliția Locală nu mai are voie să dea amenzi șoferilor în trafic, doar Poliția Rutieră având dreptul să aplice asemenea sancțiuni, a decis, miercuri, Înalta Curte de Casație și Justiție, informează TVR.

Decizia în acest sens a ICCJ a fost publicată, miercuri, în Monitorul Oficial și a devenit deja obligatorie.

Limitarea drepturilor Poliției Locale ar putea fi însă anulată în viitor, deoarece la Parlament se află în dezbatere un proiect de lege care vizează tocmai acest lucru: acordarea de competenţe celor de la Poliţia Locală în zona faptelor contravenționale comise de șoferi.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă

2 COMENTARII