MUTARE. Fiul „Regelui” l-a impresionat pe Steven Gerrard

Ianis Hagi, transferat definitiv de Rangers

Formația scoțiană Glasgow Rangers l-a transferat definitiv pe internaționalul român Ianis Hagi, care va juca pe Ibrox Park în următoarele 5 sezoane.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

27.05.2020 - 22:04

Zvonurile care au circulat în această perioadă legate de transferul lui Ianis Hagi s-au adeverit, iar mijlocașul român nu va mai reveni în această vară la Genk. Asta deoarece Glasgow Rangers a activat clauza exclusivă de cumpărare, iar Ianis va semna un contract valabil pe 5 sezoane cu vicecampioana Scoției.

Informația a fost publicată pe site-ul oficial al clubului belgian, care mai apoi a scos știrea, dar nu a dezmințit efectuarea mutării, ci doar s-a rezumat să precizeze că a acționat prematur. „Ianis Hagi trece definitiv la Glasgow Rangers. Clubul scoţian a activat opţiunea de cumpărare pentru mijlocaşul ofensiv”, a fost informaţia care a dispărut de pe site-ul echipei flamande.

În acest moment este cert că șansele ca Ianis să mai revină la Genk sunt zero, iar cele două formații renegociază doar suma pentru transferul definitiv al românului. Scoțienii ar urma să plătească doar 4,5 milioane de euro, în loc de 5 milioane, cât era stabilit inițial, în tranșe egale, de-a lungul următorilor 3 ani. Având în vedere că echipa antrenată de Steven Gerrard a parafat un contract în valoare de 20 de milioane de euro cu un sponsor de echipament sportiv, banii nu mai reprezintă un impediment pentru Rangers.

Va fi interesant de urmărit dacă scoțienii privesc acest transfer ca pe o investiție de viitor sau doar o afacere de moment. Asta în condițiile în care mai multe cluburi europene s-au interesat de Ianis, printre care și Lazio Roma. Italienii nu renunţă la ideea de a-l transfera, în ciuda faptului că mutarea la Rangers abia a fost perfectată, iar șefii formației biancoceleste sunt dispuși să pună la bătaie 10 milioane de euro pentru aducerea lui Hagi pe „Olimpico”.

Transferat în vara trecută de Genk de la Viitorul, după prestațiile de excepție de la Europeanul de tineret, fiul „Regelui” nu s-a impus la belgieni, fiind ulterior dat împrumut la Rangers. Aici, Ianis a impresionat, reușind să marcheze 3 goluri în 12 meciuri jucate sub comanda lui Stevie G.

Comentarii