18.6 C
București
joi, 8 iunie 2023
AcasăSportHunor: Noul guvern ungar poate promova interesele maghiarilor din Transilvania

Hunor: Noul guvern ungar poate promova interesele maghiarilor din Transilvania

Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat, luni, că noul guvern care va fi format în Ungaria poate promova interesele maghiarilor din Transilvania atât pe plan regional, cât şi la Bruxelles, conform MTI, relatează Mediafax.

Potrivit lui Kelemen Hunor, rezultatul alegerilor din Ungaria vorbeşte de la sine.

Există interesul reciproc ca Guvernul să iniţieze un dialog şi să caute un consens cu toate partidele democratice din Ungaria pe tema problemelor etnicilor maghiari din Bazinul Carpatic, a adăugat Hunor.

"Problemele etnicilor maghiari din afara graniţelor nu trebuie să fie subiect de disensiuni în Ungaria", a adăugat Hunor, apreciind că, în următorii ani, cea mai importantă provocare va fi introducerea măsurilor de protejare a minorităţilor în directivele Uniunii Europene.

"Ungaria şi partidele parlamentare ungare pot avea contribuţii majore la acest obiectiv prin dialogul în cadrul UE şi prin consolidarea solidarităţii care a fost stabilită", a subliniat Hunor.

O atenţie specială trebuie acordată etnicilor maghiari din Transcarpatia şi din Voivodina, pentru a-i asigura că şi ei vor fi incluşi, chiar dacă ţările lor încă nu sunt membre UE, a încheiat Kelemen Hunor.

Cele mai citite

Zelenski crede că ruperea barajului Kahovka este „o bombă ecologică de distrugere în masă”

Preşedintele Volodimir Zelenski a descris marţi seara ruperea barajului Kahovka din sudul Ucrainei drept "o bombă ecologică de distrugere în masă" şi a spus...

Parfumuri de brand cu mirosuri încântătoare și proprietăți vindecătoare

Esențele unor plante, mirodenii, fructe și flori se obțin prin distilarea cu abur, prin procese de uscare, fermentare și infuzare și sunt folosite la...

Care sunt cele mai bune uleiuri esențiale pentru difuzarea în casă?

Care sunt cele mai bune uleiuri esențiale pentru difuzarea în casă? Din timpuri străvechi, oamenii au descoperit frumusețea și puterea uleiurilor esențiale. Folosite în medicina...
Ultima oră
Pe aceeași temă