7.4 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportHuiduieli pentru Basescu si Udrea

Huiduieli pentru Basescu si Udrea

La sfarsitul de saptamana canicular, presedintele Traian Basescu si ministrul Elena Udrea au fost intampinati cu huiduieli. La randul sau, premierul Emil Boc a "supravietuit" unui "atentat" cu oua.

Invitat sa participe la dezbaterile cu tema "Politicienii reformatori in Europa" de la Universitatea de Vara de la Tusnad, presedintele Traian Basescu a fost huiduit in momentul in care a afirmat ca nu poate fi de acord cu autonomia. Totodata, seful statului a sustinut ca nu ar exista vreun politician roman care sa fie de acord cu autonomia si ca Articolul 1 din Constitutie nu permite acest lucru. In fluieraturile si huiduielile publicului, Basescu a repetat apasat  ca va reciti articolul din Constitutie pana cand acestia vor "inceta". El a atacat subiectul abordarilor extremiste din partea maghiarilor, dar si a romanilor, precizand ca acestea trebuie tratate cu mare atentie. "Am auzit politicieni care spuneau ca acum 20 de ani a fost colapsul comunismului si iata ca acum are loc si colapsul economiei in timp de democratie. Viitorul european se asaza in acest moment chiar in centrul crizei economice, criza din care vom iesi intariti alaturi de celelalte tari europene", a spus seful statului. Basescu si-a continuat baile de multime si ieri, participand la Targul de Fete de pe Muntele Gaina, unde a facut fotografii cu cei prezenti si a gustat din bucate traditionale.

Tabara social-democrata nu a ratat comentarea incidentului de la Tusnad. Liderul deputatilor PSD, Viorel Hrebenciuc, a afirmat ca presedintele i-a provocat pe tinerii etnici maghiari pe subiectul autonomiei din motive electorale, desi a admis ca sintagma prin care seful statului a definit descentralizarea e corecta.
La randul sau, episcopul Laszlo Tokes i-a transmis presedintelui Basescu mesajul ca in politica "niciodata nu exista niciodata".
si ministrul Turismului, Elena Udrea, a fost huiduit la sfarsit de saptamana de cei prezenti in Poiana Lupului, unde s-a desfasurat cea de-a XIII-a editie a Festivalului International de Jazz de la Garana. Nici premierul Boc nu a scapat de incidente. Un timisorean a aruncat vineri cu oua in directia autototurismului in care se afla premierul Boc, chiar atunci cand acesta pleca din fata Palatului Administrativ. seful Executivului a comentat sec evenimentul: "Ca premier, trebuie sa fiu pregatit pentru orice in aceste vremuri de criza".

Cele mai citite

Luis Rubiales, fostul președinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, ar putea ajunge la închisoare

Luis Rubiales, fostul preşedinte al Federaţiei Spaniole de Fotbal, riscă să ajungă la închisoare din cauza problemelor ce continuă după finala Cupei Mondiale de...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...
Ultima oră
Pe aceeași temă