3.7 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSportHrebenciuc a depus declaratie de "sarac si cinstit"

Hrebenciuc a depus declaratie de “sarac si cinstit”

Copos si-a depus anul acesta in conturi 5,6 milioane euro, iar Ion Iliescu incaseaza, ca senator, fost sef al statului si pensionar, aproape 39.000 de euro pe an. Toate aceste date reies din declaratiile de avere actualizate ale demnitarilor.

Anul 2007 si inceputul lui 2008 par sa fi fost deosebit de profitabile pentru senatorul PC Gheorghe Copos, daca luam in considerare ca si-a cumparat un nou teren de 84.000 metri patrati, la Mogosoaia, ca si-a deschis noi conturi si a incasat, din indemnizatii si dividende, peste un milion de euro. Copos mai detine trei terenuri intravilane in sectorul 1 si unul agricol in Satu Mare, doua apartamente si o vila in Capitala, bijuterii in valoare de 117.200 euro si tablouri de 227.500 euro. La inceputul acestui an Copos a deschis doua noi conturi, cu o valoare insumata de 20,6 milioane lei, ajungand astfel sa aiba in banci 25.440.823 lei (echivalentul a 6,95 milioane euro), 55.000 de dolari si 16.068 euro. si la capitolele actiuni si imprumuturi declaratia de avere a conservatorului a suferit modificari spectaculoase, aparand actiuni la SC Ana Residences SA in valoare de 38 milioane euro, dar si imprumuturi catre societati comerciale si persoane fizice de peste 7 milioane euro. Aceasta, in conditiile in care in 2008 s-a imprumutat, la randul sau, de 3 milioane euro si de 23 milioane lei. In 2007 Copos a obtinut din dividende, din indemnizatia de senator si din dobanzi la imprumuturi aproape 4 milioane lei (adica peste un milion de euro).
Fostul presedinte Ion Iliescu nu a facut anul trecut noi achizitii, iar veniturile sale au provenit doar de la Senat, Administratia Prezidentiala si sistemul de pensii. In total a rezultat insa frumoasa suma de 142.550 lei, adica aproximativ 39.000 de euro pe an. Veniturile presedintelui Senatului, Nicolae Vacaroiu, raman, pe de alta parte, invaluite in mister, din declaratia actualizata lipsind tocmai pagina aferenta acestora.

Anul 2007 a fost unul bun si pentru familia Rodicai Stanoiu, fost senator PSD, actualmente PC. Fostul ministru si-a cumparat doua autoturisme, Volkswagen si Renault, iar veniturile sotilor Stanoiu din indemnizatii, salarii si pensii s-au ridicat in 2007, cumulat, la 289.000 lei (adica aproximativ 79.000 euro).
Mult mai "sarac" pare sa fie insa deputatul PSD Viorel Hrebenciuc. "Expertul" in strategii si negocieri pare sa traiasca doar din indemnizatia de la Camera, de 53.400 lei, castigand mai putin decat sotia sa, care a obtinut de la Nuclearelectrica Bucuresti peste 61.000 lei.

Cele mai citite

Israelul anunță că a eliberat 33 de prizonieri palestinieni

Autoritatea penitenciară israeliană a anunţat în cursul nopţii trecute că a eliberat 33 de prizonieri palestinieni, la câteva ore după ce Hamas a eliberat...
00:00:58

Dronele arată cum bombele israeliene au transformat Gaza într-un peisaj lunar

Dronele arată cum bombele israeliene au transformat Gaza într-un peisaj lunar în care tronează mormanele de moloz rezultate în urma clădirilor dărămate. Imaginile cu dronă...

Președintele Iohannis se va întâlni cu liderii Bisericii Greco-Catolice

Președintele Klaus Iohannis se va întâlni cu liderii Bisericii Greco-Catolice din România, anunță un comunicat transmis de Administrația Prezidențială. Evenimentele la care participă șeful statului...
Ultima oră
Pe aceeași temă