15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportHandbalCSM - Dortmund: Victorie chinuită pentru bucureștence

CSM – Dortmund: Victorie chinuită pentru bucureștence

CSM Bucureşti a învins cu emoţii Borussia Dortmund, în ciuda scorului final, 33-29 (16-14), în Sala Polivalentă ”Ioan Kunst-Ghermănescu”, într-un meci din Grupa A a Ligii Campionilor.

Campioana României nu a reuşit să păstreze pe tabelă o diferenţă proporţională cu valoarea celor două echipe, însă a obţinut o victorie importantă.

După zece minute echilibrate, CSMB s-a desprins la 10-4, după şase goluri consecutive. CSM a avut şi 11-5, dar pe final Borussia a redus din diferenţă, scorul la pauză fiind 16-14.

În partea secundă, ”tigroaicele” şi-au mărit din nou avantajul la cinci goluri, 20-15, 21-16, dar în min. 57 ecartul era de doar un gol, 29-28. Câteva erori ale oaspetelor au făcut ca finalul să fie mai liniştit pentru echipa antrenată de Adrian Vasile, care a câştigat cu 33-29.

Cristina Neagu a fost cea mai bună jucătoare a echipei bucureştene, cu 11 goluri marcate. Au mai înscris Siraba Dembele Pavlovic 6 goluri, Elizabeth Omoregie 7, Carmen Martin 3, Samara Da Silva Vieira 1, Ema Ramusovic 2, Emilie Hegh Arntzen 2, Yvette Broch 1. Jelena Grubisic a parat 6 şuturi, iar Marie Davidsen 4.

Pentru Borussia au punctat Merel Freriks 5 goluri, Laura van der Heijden 3, Frida Namo Roenning 5, Mia Zschocke 5, Amelie Berger 6, Jacqueline Moreno 2, Mie Sophie Sando 2, Tessa van Zijl 1.

Yara ten Holte a apărat 10 şuturi (24,39%).

Au arbitrat portughezele Marta şi Vania Sa, iar delegat EHF a fost sârboaica Tatjana Medved.

Clasament grupă CSM

1. Rostov Don 16 puncte (11 jocuri)
1. Team Esbjerg 15 p (9 j)
3. FTC-Rail Cargo Hungaria 15 p (9 j)
4. CSM Bucureşti 12 p (11 j)
5. Brest Bretagne Handball 10 p (9 j)
6. BV Borussia 09 Dortmund 9 p (11 j)
7. Buducnost BEMAX 2 p (11 j)
8. Podravka Vegeta Koprivnica 2 p (9 j)

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Ocolul Bucureștiului în 30 de zile

Coaliția PSD-PSD a făcut un ocol de treizeci de zile pentru a ajunge de unde a plecat. “Și mă ocoli...” – vorba bancului. Dar...

ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului

ONV LAW, una dintre cele mai dinamice case de avocatură din România, își extinde echipa cu 6 noi avocați, ca urmare a creșterii portofoliului de...

Marcel Ciolacu vrea să-i recompenseze pe elevii români care au performat la Concursul Internaţional “National Space Society – NASA Space Settlement Contest”

Premierul Marcel Ciolacu i-a felicitat pe elevii români premiaţi la Concursul Internaţional "National Space Society - NASA Space Settlement Contest", el afirmând că aceştia...
Ultima oră
Pe aceeași temă