Handbal masculin: Norvegia merge în semifinalele Campionatului European

Selecţionata Norvegiei s-a calificat, marţi, în semifinalele Campionatului European de handbal masculin - EHF EURO 2020, competiţie găzduită împreună cu Suedia şi Austria, după ce a învins Islanda cu scorul de 31-28, la Malmo (Suedia), în a doua grupă principală.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 22.01.2020 - 12:29

Vicecampioană mondială în 2017 şi 2019, Norvegia este neînvinsă în acest turneu, însă a avut ceva emoţii în meciul cu Islanda, deşi au început în forţă, conducând cu 7-0 şi 11-3, pentru ca la pauză să aibă 19-12. Portarul Viktor Gisli Hallgrimsson, ales omul meciului, nu a fost suficient pentru ca Islanda să obţină măcar un punct în acest meci.

Sander Sagosen, cu 8 goluri, conduce în clasamentul marcatorilor la EURO 2020, cu 51 de reuşite.

Norvegia şi-a asigurat prezenţa în careul de aşi în urma victoriei Suediei în faţa Ungariei, cu 24-18, din cealaltă grupă fiind deja calificate în semifinale Spania şi Croaţia.

Slovenia, care marţi a învins Portugalia cu 29-24, se poate mulţumi cu un egal în faţa Norvegiei miercuri pentru a obţine şi ea calificarea în semifinale. Doar o victorie a Ungariei în faţa Portugaliei şi un rezultat nefavorabil mai poate împiedica Slovenia să joace semifinala.

În clasamentul celei de-a doua grupe principale, Norvegia ocupă primul loc, cu 8 puncte, urmată de Slovenia, 6 puncte, Ungaria, 4 puncte, Portugalia, 2 puncte, Islanda, 2 puncte, Suedia, 2 puncte.

Comentarii