15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportHandbal feminin: SCM Râmnicu Vâlcea, debut cu dreptul în grupele Ligii

Handbal feminin: SCM Râmnicu Vâlcea, debut cu dreptul în grupele Ligii

La şase ani după ce Oltchim se oprea în semifinalele Ligii Campionilor, handbalul vâlcean revine cu o victorie în cea mai importantă competiţie intercluburi.

Campioana României a avut un început bun de meci şi în min. 6 conducea cu 5-2. Gazdele au mai avut trei goluri avantaj şi în min. 18 (12-9) şi 20 (13-10), dar Bietigheim a marcat patru goluri consecutive şi a preluat conducerea pentru scurt timp (13-14, min. 23). SCM Râmnicu Vâlcea a revenit în joc şi a intrat la pauză cu un avans de două goluri pe tabelă, 20-18.

În partea secundă, ecartul de pe tabelă a crescut la şase goluri în min. 42, 27-21, dar Bietigheim a redus destul de rapid diferenţa la trei goluri, 28-25 (47). Pe final, oaspetele au forţat, însă o serie de erori au făcut ca scorul să ia din nou proporţii, SCM Râmnicu Vâlcea câştigând clar, cu 34-27.

Daneza Ann Grete Norgaard Osterballe a fost cea mai bună marcatoare a echipei antrenate de Florentina Pera, cu 7 goluri. Pentru SCM au mai înscris Asma Elghaoui 5 goluri, Samara Da Silva Vieira 5, Alicia Fernandez Fraga 5, Kristina Liscevic 4, Irina Glibko 3, Marta Lopez Herrero 3, Cristina Florică 2.

Golurile oaspetelor au fost reuşite de Laura van der Heijden 8, Antje Angela Malestein 6, Maren Aardahl 4, Karolina Kudlacz-Gloc 3, Antje Lauenroth 3, Maura Visser 2, Kim Naidzinavicius 1.

Au arbitrat sârboaicele Vanja Antic şi Jelena Jakovljevic, iar delegat EHF a fost slovenul Tomo Vodopivec.

Sâmbătă se va disputa celălalt meci din grupă, Buducnost Podgorica – Brest Bretagne Handball. În următoarea etapă, SCM va juca în deplasare cu Brest Bretagne Handball, pe 12 octombrie, iar pe 13 octombrie va avea loc partida SG BBM Bietigheim – Buducnost. Primele trei clasate se califică în grupele principale.

CSM Bucureşti, vicecampioana României, va debuta în acest sezon duminică, în Grupa B, în deplasare cu formaţia daneză Team Esbjerg (17:50), celălalt meci fiind programat sâmbătă, între Rostov pe Don şi MKS Perla Lublin.

Cele mai citite

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...

Imagini șocante cu soldații israelieni: se joacă cu lenjeria intimă a femeilor palestiniene

Imaginile prezentate public şochează, pe fondul ofensivei israeliene pe care IDF o poartă din Gaza de câteva luni, ca răspuns la atacurile din 7...
Ultima oră
Pe aceeași temă