15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportHamilton a câștigat Marele Premiu al Japoniei. La un pas de titlul...

Hamilton a câștigat Marele Premiu al Japoniei. La un pas de titlul mondial

Hamilton, care se apropie de al cincilea titlu mondial din carieră, a fost urmat de coechipierul său, finlandezul Valtteri Bottas, şi de olandezul Max Verstappen de la Red Bull. Germanul Sebastian Vettel de la Ferrari a terminat cursa abia pe locul şase.

Hamilton, cu al patrulea succes consecutiv, al 71-lea din carieră, Bottas şi Verstappen şi-au păstrat ordinea de pe grilă, în timp ce Vettel, plecat al optulea, a ajuns în câteva tururi pe locul 4, dar a fost retrogradat pe ultima poziţie după un acroşaj cu pilotul olandez de la Red Bull. Germanul a recuperat apoi numai până la locul 6.

Pe locul 4 s-a clasat al doilea driver al Red Bull, australianul Daniel Ricciardo, plecat al 15-lea de pe la start, iar pe locul 5 s-a clasat finlandezul Kimi Raikkonen de la Ferrari.

Pe locurile 7-10 au încheiat în ordine cursa de la Suzuka mexicanul Sergio Perez de la Force India, francezul Romain Grosjean de la Haas, francezul Esteban Ocon de la Force India şi spaniolul Carlos Sainz jr. de la Renault.

Cu patru etape înaintea finalului, Hamilton are un avantaj de 67 de puncte faţă de Vettel, în fruntea clasamentului piloţilor.

Următoarea cursă, MP al SUA, va avea loc la Austin, la 21 octombrie.

 

Cele mai citite

Coreea de Nord l-a primit pe șeful spionajului rus

O delegație a Biroului de Informații Externe al Rusiei a vizitat capitala nord-coreeană Phenian între luni și miercuri și a discutat despre stimularea cooperării...

România deschide dosare penale pentru spectacolele pirotehnice de pe stadioane; Ungaria se mândrește cu ele. FOTO

În țara noastră, introducerea de articole pirotehnice pe arenele sportive este interzisă, iar președintele FC Rapid București, Daniel Nicolae, și un lider galeriei giuleștene...

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...
Ultima oră
Pe aceeași temă