3.7 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportHalep şi Kristina Mladenovic, în primul meci al întâlnirii Franţa-România

Halep şi Kristina Mladenovic, în primul meci al întâlnirii Franţa-România

Meciul de deschidere va avea loc sâmbătă, de la ora 15:00 (ora României).

Halep, numărul doi mondial, este condusă în meciurile directe de Mladenovic (66 WTA) cu 3-2, dar ultima confruntare s-a încheiat cu o victorie a româncei, în 2017, în finala de la Madrid.

În cel de-al doilea meci de simplu de sâmbătă, Mihaela Buzărnescu (30 WTA) o va întâlni pe Caroline Garcia (21 WTA), un duel în premieră.

Duminică, de la ora 14:00, se va disputa partida Halep – Garcia, urmată de Buzărnescu – Mladenovic şi de partida de dublu dintre perechile Garcia/Mladenovic – Irina Begu/Monica Niculescu. Halep are 5-1 în meciurile directe cu Garcia, iar Buzărnescu şi Mladenovic nu s-au înfrunta până acum în circuit.

România şi Franţa se vor înfrunta pe 20 şi 21 aprilie, la Rouen, în Kindarena, pe zgură, în semifinalele Fed Cup. Echipa Franţei este compusă din Alize Cornet, Caroline Garcia, Pauline Parmentier, Kristina Mladenovic şi Fiona Ferro, iar selecţionata României este alcătuită din Simona Halep, Mihaela Buzărnescu, Irina Begu, Monica Niculescu şi Raluca Olaru.

În sferturile Grupei Mondiale a Fed Cup, România a învins echipa Cehiei, deţinătoarea trofeului, cu 3-2, prin punctele obţinute de Simona Halep, victorioasă în ambele partide de simplu, şi de perechea Irina Begu/Monica Niculescu, în timp ce Franţa a dispus cu 3-1 de Belgia.

România înfruntă Franţa pentru a doua oară în Fed Cup. Primul meci s-a disputat în 1976, când româncele Virginia Ruzici şi Florenţa Mihai s-au impus cu 3-0 în finala turneului de consolare al competiţiei găzduite de Philadelphia (SUA).

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă