13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportHalep revine pe locul 2 WTA după victoria în faţa Lesiei Tsurenko

Halep revine pe locul 2 WTA după victoria în faţa Lesiei Tsurenko

FILMUL MECIULUI

 

SET, Simona Halep, 6-3! Simona Halep (3 WTA) trece în minimum de seturi de Lesia Tsurenko (24 WTA), în optimile turneului de la Doha, şi îşi asigură revenirea pe poziţia secundă a clasamentului mondial, de luni.

BREAK RECUPERAT DE SIMONA. Halep are mult teren de acoperit în primul punct al game-ului şase, construieşte bine, dar, după lovituri brurale, simte nevoia să taie ritmul cu o scurtă şi trimite în fileu. Punctul lung îşi pune imediat amprenta asupra jocului reprezentantei Ucrainei. Tsurenko greşeşte flagrant în următoarele patru puncte şi îi oferă break-ul înapoi româncei.

BREAK, SIMONA HALEP: Românca pune pe tabelă al patrulea game consecutiv, după ce a impresionat cu un retur în colţul terenului şi un ultim raliu închis cu atac furibund. 5-3.

SET, Simona Halep, 6-2! Un nou break pentru româncă încheie conturile în primul set.

Tsurenko ia game-ul de onoare în primul set, finalizând cu as. Şi aici, Simona Halep a ameninţat cu un excelent rever cu două mâini.

DUBLU BREAK pentru Simpna, după un game cu 9 egalităţi. Tsurenko are şansă jucând cu reverul, când fileul îi pune mingea în terenul Simonei, după o a patra dublă greşeală în meci care aduce din nou prelungirile în game-ul ucrainiencei. Simona îşi procură minge de dublu break după un punct extrem de intens, în care urmăreşte perfect scurta Lesiei şi face cale-ntoarsă între baseline şi fileu. Tsurenko ratează voleul, dar Simona nu pune mingea în teren pe returul de la minge de break. Deşi game-ul se joacă de peste 6 minute, românca nu lasă nimic şi atacă pe mingea de game a lui Tsurenko, decisiv. La a şasea egalitate, Simona se apără bine la mingile trimise pe tuşă de Tsurenko, iar aceasta pierde din ce în ce mai mult la lungime, pe măsură ce punctul se lungeşte, oferind o a doua minge de break. Simona nu face mult cu returul nici de această dată, însă după o minge lungă a ucrainiencei vine şi o a treia, pe care Tsurenko o joacă cu serviciul doi. Simona forţează returul în diagonală şi scapă minge în out, când tabela arată 22 de minute de joc şi se îndreaptă spre a noua egalitate. Game-ul maraton se încheie, la a patra minge de break, cu o nouă dublă greşeală a Lesiei.

Simona Halep face 3-0 în 9 minute. Serviciul este performant, iar agresivitatea o ajută şi ea. Îl vedem pentru prima dată şi pe Thierry Van Cleemput în lojă, alături de un Teo Cercel ascuns sub glugă.

De pe linia de fund a terenului, Halep face treabă excelentă, apoi face pasul în faţă şi atacă în lung de linie, pentru a ajunge la egalitate pe serviciul Lesiei Tsurenko. Românca returnează bine şi obţine rapid minge de break, iar jucătoarea de pe poziţia 24 WTA comite dublă greşeală, ducând-o pe Simona la 2-0 pe tabelă.

Simona începe meciul cu o demonstraţie de forţă în defensivă, câştigând punctul cu un lob spectaculos. Tsurenko încearcă, la 15-15, să avanseze în teren, însă ratează cu reverul, iar Simona se desprinde la 40-15 după un un-doi serviciu plus forehand. După o dublă greşeală, Simona închide primul game în avantaj, cu as.

Cele mai citite

Rătăciri din necunoaștere

Necunoașterea nu are doar efectul banal al nepriceperii. Îl are adesea și pe cel al opunerii la adevăruri ale vieții și la fapte. Perseverența...

Dan Podaru candidează din partea PER la funcția de primar al sectorului 1

Fostul consilier local Dan Podaru va fi candidatul Partidului Ecologist Român pentru funcția de primar al sectorului 1, după ce formațiunea sa politică, Alianța...

Bayer Leverkusen, de neoprit! Trupa lui Xabi Alonso a stabilit un nou record în fotbalul european

Bayer Leverkusen, formația pregătită de spaniolul Xabi Alonso, a devenit prima echipă din cele cinci mari ligi europene de fotbal care reuşeşte o serie...
Ultima oră
Pe aceeași temă