13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportHalep, nominalizată în ancheta pentru cea mai bună jucătoare a lunii februarie

Halep, nominalizată în ancheta pentru cea mai bună jucătoare a lunii februarie

Contracandidatele româncei în ancheta WTA sunt belgianca Elise Mertens, elveţianca Belinda Bencic şi cehoaica Petra Kvitova.

Simona Halep a jucat nouă meciuri în 13 zile în Orientul Mijlociu, disputând finala la Doha şi atingând sferturile de finală la Dubai. După ce a pierdut primul loc în clasamentul mondial la finalul turneului Australian Open, Halep a revenit pe locul secund în urma rezultatelor din februarie. Singurele sale înfrângeri au venit în faţa viitoarelor campioane de la Doha (Mertens), respectiv Dubai (Bencic).

Elise Mertens a cucerit cel mai important titlu al carierei, cel dintâi pentru ea de nivel Premier, la Qatar Total Open. În drumul spre trofeu, Mertens a reuşit trei victorii în faţa unor jucătoare de top 10, olandeza Kiki Bertens, germanca Angelique Kerber şi Simona Halep, trecându-şi în palmares al cincilea titlu WTA.

Belinda Bencic şi-a anunţat revenirea în elita WTA prin titlul de la Dubai, primul de categoria Premier 5, venit în urma a patru victorii contra unor jucătoare din top 10: belarusa Arina Sabalenka (în faţa căreia a salvat şase mingi de meci), Simona Halep, ucraineanca Elina Svitolina şi Petra Kvitova. Fostul număr 7 mondial a revenit în top 30 pentru prima oară din septembrie 2016.

Petra Kvitova, care în ianuarie a jucat finala la Australian Open, a jucat sferturi la Sankt Petersburg, iar la Dubai a disputat a treia sa finală din acest an.

Iubitorii tenisului pot vota până joi în această anchetă pe site-ul WTA, iar câştigătoarea va fi anunţată vineri. În ianuarie, cea mai bună jucătoare din circuit a fost aleasă japoneza Naomi Osaka, nimeni alta decât campioana de la Australian Open.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...
Ultima oră
Pe aceeași temă