19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportHalep, în optimi, la Wimbledon

Halep, în optimi, la Wimbledon

Halep şi-a depăşit astfel rezultatul de anul trecut, când a fost eliminată în turul al treilea de Su-Wei Hsieh, scor 3-6, 6-4, 7-5. Cel mai bun rezultat al româncei la Wimbledon este atingerea fazei semifinalelor, în 2014.

Azarenka a intrat cu supra-încredere pe teren, vineri. A început tare, a lovit puternic din orice poziţie, a avut mingi de break pe toate ghemurile adversarei, la început, când jocul i-a mers. Halep s-a clătinat sub bombardament, dar nu s-a prăbuşit, a făcut risipă de energie, căutând mereu să dea mingea înapoi, în terenul advers. Iar eleva lui Wim Fissette s-a repezit să bubuie fiecare minge, greşind imens, de oriunde, de la serviciu, de pe fundul terenului sau de lângă fileu (10 lovituri câştigătoare şi 20 de erori neforţate, în primul set, 6-4, Halep).

Jucătoarea din Belarus a devenit mai precaută în setul al doilea, renunţând la lovituri năpraznice, în favoarea celor plasate sub unghiuri deschise, dar precizia ei nu s-a îmbunătăţit (33 de greşeli neforţate şi 14 lovituri direct câştigătoare în toată partida, 9-13, Halep). Meciul a intrat pe făgaşul dorit de Halep, cu schimburi mai lungi, iar românca a jucat înteligent în continuare şi a câştigat clar o întâlnire ce se anunţa mult mai dificilă.

În setul I, Azarenka s-a desprins la 3-1, după un break în ghemul al patrulea. Halep a avut probleme în a-şi fructifica serviciul în prima parte a jocului, revenind de două ori de la 15-40. Cu puterea ei de a absoarbe presiunea şi cu câteva lovituri bine ţintite, jucătoarea română a câştigat apoi şase ghemuri la rând. După primele cinci, setul i-a revenit, cu 6-3, în 35 de minute.

La 1-0, în setul secund, Halep a avut o minge de break, apoi a fost ea în pericol să-şi piardă serviciul. Nu a fost niciun break şi Halep a condus cu 2-1. După o nouă serie ghemuri luate la rând, cinci, Halep a încheiat partida, cu 6-1, într-o oră şi minute şi şase minute. 

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea dintre americanca de 15 ani Cori Gauff, locul 313 WTA, venită din calificări, şi slovena Polona Hercog, locul 60 WTA.

Calificarea în optimi este recompensată cu un premiu de 176.000 de lire sterline (196.000 de euro) şi cu 240 de puncte WTA.

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Românii din Spania se încred în România: trimit bani, transferă expertiză și atitudine sănătoasă

Repatriot, platforma care conectează românii din afara granițelor cu țara, a condus misiunea economică România-Spania, desfășurată în perioada 21-27 martie în Barcelona și Insulele...

Welkins: Excelență în siguranță și inovație pentru clădiri

În lumea modernă, unde siguranța, accesibilitatea și iluminarea sunt priorități esențiale, compania Welkins Fire Protection Solutions SRL se remarcă ca un lider în furnizarea...
Ultima oră
Pe aceeași temă