14.6 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportE oficial. Simona Halep are un nou antrenor

E oficial. Simona Halep are un nou antrenor

Va fi o perioadă de probă, iar primul turneu la care vor colabora cei doi se va desfăşura la Doha şi are startul pe 11 febuarie.

Van Cleemput a oferit detalii despre cum s-a ajuns în acesată situaţie. Şi-a încheiat recent colaborarea cu David Goffin şi a fost surprins, la încălzirea dinaintea partidei cu Serena Williams, alături de Simona Halep. La scurt timp, după terminarea meciului, jurnaliştii prezenţi la Melbourne au anunţat că Halep şi Van Cleemput vor începe o colaborare de probă, pe durata turneelor de la Doha (11-18 februarie) şi Dubai (18-25 februarie).

Totul a fost confirmat de către antrenorul belgian: “După ce a pierdut David (Goffin) sâmbătă seară, el (Darren Cahill) m-a întrebat dacă mă interesează să dau o mâna de ajutor. Am zis de ce nu? Mă înţeleg foarte bine cu Simona şi cu Darren. Colaborarea lor s-a încheiat, iar eu şi David am pus stop. Le-am zis că lumea va începe să vorbească, dar au zis că nu e nimic grav şi că ar fi drăguţ dacă aş putea veni. Aşa că am făcut asta.

Simona Halep, liderul mondial al tenisului feminin, învinsă luni de americanca Serena Williams în optimile turneului de tenis Australian Open, a confirmat că discută cu antrenorul belgian Thierry Van Cleemput, scrie site-ul WTA.

Simona Halep a renunţat la sfârşitul anului trecut la colaborarea cu australianul Darren Cahill şi nu a avut antrenor la primul turneu de Mare Şlem din 2019. Ea a recunoscut că ar putea lucra cu Thierry Van Clempuut. Belgianul a fost văzut luni dimineaţa cu racheta în mână pe Arena Rod Laver supraveghind încălzirea Simonei Halep, iar în timpul meciului a încurajat-o cu putere pe jucătoarea română, aplaudând şi ridicându-se de câteva ori la punctele câştigate de ea.

“Noi nu am hotărât încă nimic. Trebuie doar să ne cunoaştem puţin mai bine. Doar discutăm”, a afirmat Halep după meciul cu Serena Williams (6-1, 4-6, 6-4 pentru americancă).

Liderul ierarhiei WTA a estimat că lucrurile ar fi putut sta altfel dacă ea ar fi fructificat una din cele trei mingi de break pe care le-a avut în setul 3: “Am fost puţin ghinionistă atunci. Ea a servit cu adevărat bine la acele mingi. Am luptat din greu astăzi şi am fost foarte aproape.”

Halep a respins ideea că a fost sub presiune din cauza statutului de lider mondial, fiind prima dată în zece meciuri cu Serena Williams când a fost în această ipostază.

“Nu simt niciodată că sunt favorită. Fiecare meci e greu şi fiecare începe la 0-0. Aşa că nu m-am gândit deloc la asta. Am intrat pur şi simplu pe teren încrezătoare că am şansa mea şi am încercat să fiu pozitivă”, a spus românca.

La rândul său, Van Cleemput a comentat pentru radioteleviziunea belgiană RTBF o posibilă colaborare cu Halep. “Suntem în faza discuţiilor”, a declarat el.

Van Cleemput a renunţat la colaborarea tenisman belgian David Goffin, care a fost eliminat duminică în turul al treilea la Australian Open.

“De mult timp ne înţelegem bine cu grupul Simona Halep. Am fost mereu în relaţii bune, iar când au aflat că am pus capăt colaborării cu David, m-au întrebat dacă pot să rămân să văd meciul şi să-mi spun părerea. De aici va urma poate o încercare, poate o colaborare, deocamdată nu e nimic hotărât. Trebuie s-o antrenez, s-o însoţesc la un turneu ca să vedem dacă asta poate funcţiona. Avem şansa să putem face asta în linişte, fără grabă. Suntem în faza discuţiilor. Vreau mai întâi s-o antrenez, să vadă metoda mea de lucru, dacă suportă asta, dacă-i place… după aceea s-o însoţesc la un turneu. Deocamdată n-are antrenor, deci e mulţumită! Ar fi o provocare frumoasă, este o jucătoare extraordinară. Dacă nu-i voi fi antrenor, rămânem prieteni”, a spus belgianul.

 

 

Cele mai citite

Trei avioane F-16 cumpărate din Norvegia au ajuns în România

Trei aeronave F-16 Fighting Falcon achiziţionate de România de la Regatul Norvegiei au aterizat, astăzi, la Baza 71 Aeriană "General Emanoil Ionescu" de la...

Klaus Iohannis a semnat mai multe decrete. Un procuror a fost eliberat din funcție

Klaus Iohannis, președintele României, a semnat mai multe decrete. Iohannis a eliberat din funcție și un procuror. Decret privind promulgarea Legii pentru modificarea și completarea...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă