8.8 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportHalep, calificată în sferturi la Madrid (WTA) după o victorie rapidă

Halep, calificată în sferturi la Madrid (WTA) după o victorie rapidă

Sunt puţine lucruri de spus despre meciul Simonei Halep cu jucătoarea de 20 de ani din Slovacia. Prestaţia din teren nu reflectă diferenţa de locuri WTA dintre cele două sportive. Kuzmova este în Top 50 WTA totuşi, dar nu a arătat practic nimic din calităţile unei sportive clasate astfel. Este adevărat că nici Simona Halep nu a avut milă de tânăra ei adversară şi a “demolat-o” practic.

A rezultat un meci într-un singur sens, un antrenament pentru fostul lider WTA, în care pot fi numărate punctele reuşite de Kuzmova, şapte în primul set, încheiat după 21 de minute, cinci în cel de-al doilea, încheiat după alte 23 de minute.

În faza următoare, Halep va evolua cu învingătoarea dintre australianca Ashleigh Barty, locul 9 WTA, şi Iulia Putinţeva din Kazahstan locul 43 WTA.

Calificarea în sferturi este recompensată la Madrid cu un premiu de 160.920 de euro şi cu 215 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat în 2017 şi 2016 turneul organziat de Ion Ţiriac, iar anul trecut a ajuns tot în sferturi.

Halep este programată miercuri şi la dublu, în al treilea meci de pe terenul 4 (ora de start 13.00). Ea şi coechipiera ei, Irina Begu, vor da piept cu principalele favorite, jucătoarele cehe Barbora Krejcikova (locul 2 WTA la dublu) şi Katerina Siniakova (locul I WTA la dublu), tot în optimile de finală ale probei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă