15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportHalep, calificare cu emoții în turul trei al Australian Open

Halep, calificare cu emoții în turul trei al Australian Open

Halep (27 ani) a câştigat după două ore şi 31 de minute un meci de mare luptă, reuşind o revenire spectaculoasă de la 2-4 în setul decisiv.

Numărul 1 mondial a început foarte bine meciul cu una dintre cele mai în formă jucătoare din circuit, Kenin având în 2019 un titlu la simplu (Hobart) şi unul la dublu (Auckland). Românca a condus cu 2-0, iar apoi şi-a păstrat avantajul până în finalul primului set, câştigat cu 6-4. Halep a avut 3-0 în actul secund şi părea că va avea de îndeplinit o simplă formalitate, dar Kenin a jucat tot mai agresiv, a returnat foarte bine şi a revenit în meci, egalând, 3-3. cele două au mers cap la cap până în tiebreak, unde Simona a condus cu 5-4, dar apoi a pierdut trei puncte la rând şi setul. În decisiv, Kenin (20 ani, 37 WTA) a fost cea care a avut iniţiativa, Halep fiind jucătoarea obligată să egaleze. Kenin a reuşit un break la 3-2, s-a desprins la 4-3, dar imediat şi-a pierdut serviciul, Halep a egalat (4-4), a făcut un nou break, iar apoi a încheiat conturile pe serviciul său.

Halep a avut 9-1 la aşi, românca a comis o dublă greşeală, iar americanca două, la primul serviciul Simona a avut un procentaj mai bun la puncte, 75% faţă de 58%, iar la serviciul al doilea au avut ambele 55%. Kenin a stat mai bine la mingile de break, transformând 2/4 (50%), faţă de Halep, care a fructificat doar 5/14 (36%).

Impresionant este faptul că Halep a câştigat toate cele 10 mingi jucate la fileu. Românca a avut 33 de winners, faţă de 32 Kenin, americanca greşind mai mult, 35-47 la erori neforţate.

Halep, finalistă anul trecut la Melbourne, şi-a asigurat un cec de 155.000 de dolari australieni şi 130 de puncte WTA.

Următoarea sa adversară va fi Venus Williams, care a învins-o pe franţuzoaica Alize Cornet cu 6-3, 4-6, 6-0. Venus (38 ani, 36 WTA), care în primul tur a învins-o pe Mihaela Buzărnescu, 6-7 (3), 7-6 (3), 6-2, are 3-2 în meciurile directe cu Halep, dar românca s-a impus la ultimele două confruntări, în 2015 la Roma şi anul trecut la Montreal.

Cele mai citite

Sorin Grindeanu, la Abu Dhabi: „România îşi doreşte expertiză şi finanţare din partea Emiratelor Arabe Unite”

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a discutat, joi, la Abu Dhabi, despre extinderea parteneriatului dintre România şi Emiratele Arabe Unite, ţara noastră dorind...

Anunț de ultimă oră al Federaţiei Germane de Fotbal! Ce se întâmplă cu selecționerul Julian Nagelsmann

Federaţia Germană de Fotbal (DFB) a anunțat că i-a prelungit contractul selecționerului Julian Nagelsmann până în anul 2026. „Este o decizie care vine din suflet....

Emma Răducanu, în sferturile de finală ale turneului de la Stuttgart

Britanica Emma Răducanu s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 500 de la Stuttgart, după ce a învins-o în două seturi, cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă