Halep: Am fost la un pas să renunț

Simona Halep a declarat, pentru WTA Insider, că după meciul cu Anastasia Pavliucenkova de peste trei ore, din turul doi de la Rogers Cup, a fost pe punctul de a renunţa.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 14.08.2018 - 09:04

Întrebată ce înseamnă pentru ea trofeul de la Montreal, Halep a răspuns: “Mult, pentru că după ce am jucat trei ore şi jumătate cu Pavliucenkova am vorbit cu Darren şi i-am spus că nu mai pot. Nu mai pot intra pe teren”.

“Am crezut că mă voi retrage. Mă resimţeam puternic şi a trebuit să mai stau câteva ore acolo, aşa că a fost şi mai rău. Am dormit puţin şi după ce m-am trezit mi-am spus: ‘OK, voi încerca’. Şi am văzut pe teren că şi Venus avea ceva probleme. Mi-am spus, OK, acum este momentul, şi în ziua următoare eram cu adevărat în regulă pentru a continua”, a adăugat sportiva.

Ea a menţionat că se relaxează atunci când este foarte obosită. “Atunci când sunt epuizată mă relaxez şi nu am aşteptări de la mine, astfel că nu mă gândesc atât de mult la ce se întâmplă. Poate de aceea joc mai bine şi nu îmi îmi pasă de rezultat, ceea ce cred că este cel mai important lucru pentru orice jucător”.

Simona Halep a declarat că la Montreal a fost foarte aproape de cel mai bun nivel al său în ultimele meciuri şi s-a surprins prin faptul că nu a renunţat. “Nu am jucat tenis timp de trei săptămâni după Wimbledon, dar m-am pregătit în fiecare zi. Astfel că eram la acelaşi nivel din punct de vedere fizic. M-am surprins pe mine însămi prin dorinţa de pe teren. Am avut o dorinţă foarte mare şi nu am renunţat în niciun moment la aceste meciuri. Cred că am fost aproape de a juca tenisul meu cel mai bun în ultimele meciuri şi fizic, în semifinale, am simţit că picioarele mele de tenis au revenit. M-am simţit încrezătoare şi poate de aceea am putut termina duminică”.

Halep speră să mai îmbunătăţească unele aspecte ale jocului său: “Acum mă simt cel mai bine pe teren. Nu ştiu dacă tenisul meu este la cel mai bun nivel. Simt că la French Open, pe zgură, am jucat foarte bine. Sper să mai îmbunătăţesc unele aspecte, dar mă simt cel mai bine în interior şi psihic”.

Liderul WTA a subliniat că nu vrea să joace la prea multe turnee pe parcursul unui sezon. “Atunci când am început colaborarea cu Darren primul lucru pe care i l-am spus a fost că nu vreau să joc la multe turnee, să facem programul când mai scurt posibil. Nu prea îmi place să călătoresc şi nu îmi place să joc la toate turneele. Mă epuizează. Aşa că am ales să joc la mai puţine turnee şi cea mai bună cale este să dau totul la aceste turnee. Nu vreau să joc mai mult. Vreau doar să joc cât trebuie şi să fiu la nivel maxim la turneele lacare particip”, a afirmat ea.

Simona Halep s-a declarat încântată de calificarea la Turneul Campioanelor. “Este extraordinar să mă calific din nou pentru Singapore. În 2014, după ce m-am calificat, fratele meu mi-a spus că dacă participi cinci ani la Singapore apoi te poţi retrage. Acum, fiind în această poziţie, aş spune nu. Nu mă voi retrage, pentru că mă simt foarte bine pe teren şi mă bucur să joc. Iubesc să joc tenis”.

Halep a vorbit şi despre rigurozitatea cu care se pregăteşte şi despre cum îşi recapătă energia după turnee: “Înainte, mă pregăteam cinci zile puternic în sală şi apoi trei zile nu o mai făceam, pentru că eram obosită. Acum încerc să merg în fiecare zi, chiar dacă fac mai puţine. Nu fac ceva special. Când termin un turneu mă odihnesc, când pot merg acasă chiar şi pentru două zile pentru a-mi recăpăta energia şi a-mi încărca bateriile. Simt că viaţa mea este frumoasă. Am oameni pozitivi în jur. Asta mă ajută să rămân sănătoasă şi cu energie pentru a juca la turnee”.

“Prioritatea mea în viaţă este tenisul, astfel că fac totul pentru a fi bună pentru acest sport. Cred că acesta este secretul constanţei. Poate şi alte lucruri. Însă munca grea este cea mai importantă”, a conchis ea.

 

Comentarii