Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Halep aduce primul punct României, în semifinala cu Franța

Simona Halep a învins-o, în două seturi, pe Mladenovic și România conduce Franța cu 1 – 0, în semifinala Fed Cup.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 20.04.2019 - 16:56

Într-o atmosferă gălăgioasă, incendiară pe alocuri, în Kindarena din Rouen, "populată" de mulţi români, care au dat tonul scandărilor şi de multe ori i-au acoperit pe mult mai numeroşii suporteri ai gazdelor, cele două jocuătoare au oferit un frumos spectacol. O confruntare între forţa Kristinei Mladenovic şi jocul generos în efort al Simonei Halep, între putere şi mobilitate, între lovitura năpraznică de dreapta a franţuzoaicei şi reverul eficient al româncei. Mladenovic poate produce un tenis entuziasmant, dar pe care nu-l susţine prin constanţă. Are căderi după câte o minge extraordinară sau după o serie de puncte reuşite, iar dacă adversara nu îşi pierde cumpătul în momentele bune ale sportivei franceze şi îi pune mingea înapoi în teren, îi creează acesteia mari probleme.

Ca de obicei, Halep a oferit o prestaţie cu multă risipă de energie, presărată cu lovituri imparabile, spectaculoase. Din când în când a mai greşit şi ea, iar serviciul, mai ales al doilea, este uneori un călcâi al lui Ahile. Însă Simona Halep şi-a dominat, sâmbătă, adversara şi, după un început de meci un pic complicat, chiar a surclasat-o.

Setul I a fost foarte disputat şi echilibrat în prima sa parte. Halep a condus cu 40-0 pe serviciul rivalei şi în primul ghem şi în al treilea, dar Mladenovic a revenit şi a câştigat aceste ghemuri. În cele din urmă, Halep a reuşit break-ul la 2-2, dar nu l-a păstrat, pierzându-şi imediat serviciul. Ghemul care a rupt meciul a fost următorul, Mladenovic a avut cinci mingi de a face 4-3, le-a ratat pe toate şi Halep a fructificat a doua minge de rebreak şi a preluat ea conducerea cu 4-3. Fostul lider WTA nu a mai lăsat apoi jocul din mână şi a luat setul, cu 6-3, după 54 de minute.

Setul al doiela a fost unul fără istoric, Halep a pierdut doar un ghem la 1-0, şi a reuşit break-uri la 2-1 şi 4-1, punând capăt meciului după 6-1 şi după o oră şi 40 de minute de joc

Această partidă va fi urmată de întâlnirea Caroline Garcia, locul 21 WTA - Mihaela Buzărnescu, locul 30 WTA.

Comentarii

loading...