4.2 C
Bucharest
Wednesday, 6 December 2023
HomeSportGuvernul îşi asumă răspunderea pentru reducerea cheltuielilor

Guvernul îşi asumă răspunderea pentru reducerea cheltuielilor

Guvernul îşi asumă răspunderea pentru pachetul de măsuri de austeritate, pe care le consideră necesare pentru reducerea deficitului bugetar, a anunţat premierul Emil Boc, în cadrul şedinţei de guvern de miercuri.

Cabinetul urmează să se reunească la sfârşitul săptămânii într-o nouă şedinţă în care să adopte proiectul de lege astfel încât să îşi asume răspunderea în Parlament săptămâna viitoare, data preferată fiind marţi, 25 mai, spun surse oficiale citate de Mediafax.

Boc a precizat că Guvernul va elabora un proiect de lege privind reducerea deficitului bugetar şi relansarea economiei, care va fi discutat mai întâi în Coaliţie şi ulterior aprobat de Executiv, în vederea asumării răspunderii pe baza unui calendar al procedurilor “aplicabil din iunie”.

“Fără a întrerupe dialogul cu sindicatele şi patronatele, vom trece la decizii”, a spus Boc, arătând că Executivul îşi propune să limiteze deficitul bugetar fără majorări de taxe.

Pe de altă parte, sindicatele au fost chemate la discuţii la Guvern. “Am fost sunaţi de lideri PDL, care m-au invitat la noi discuţii după şedinţă”, a declarat liderul CNSLR Frăţia, Marius Petcu, citat de Realitatea.net. Şi preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a spus că se aşteaptă să fie chemat la întâlnirea de după şedinţa de miercuri a Executivului. Zeci de mii de sindicalişti au participat miercuri la un protest împotriva reducerii pensiilor şi salariilor.

Preşedintele Traian Băsescu declarase săptămâna trecută că, probabil, soluţia pentru adoptarea măsurilor convenite cu FMI va fi asumarea răspunderii Guvernului în Parlament, având în vedere timpul scurt rămas până la reuniunea board-ului FMI de la sfârşitul lunii iunie.

Liderii PNL şi PSD au anunţat că o eventuală asumare a răspunderii Guvernului pentru măsurile convenite cu FMI va fi urmată, probabil, de o moţiune de cenzură.

Cele mai citite

Joe Biden vrea condamnarea fermă a violenţelor sexuale comise de teroriştii Hamas

Preşedintele american, Joe Biden, a cerut marţi, la Boston, în cadrul unei întâlniri destinate să strângă fonduri pentru campania sa, "condamnarea fără ambiguitate şi...

ASF ascunde fără temei legal informații de interes public

Confederația Operatorilor și Transportatorilor Autorizați din România (C.O.T.A.R.) atrage atenția Guvernului și Parlamentului României asupra faptului că Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) refuză...

Ambasadorul România în SUA se lăfăie într-un palat din Washington

În timp ce la București se strigă austeritate, ambasadorul României în SUA, Andrei Muraru, locuiește în lux și extravaganță. „Pe banii românilor”, strigă...
Ultima oră
Pe aceeași temă