LIGA 1. TAS a dat dreptate Federației Române de Fotbal

Gigi Becali, obligat să-și facă echipă feminină

FCSB a pierdut apelul la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne și va fi obligată ca din sezonul viitor să-și înființeze o echipă de fotbal feminin.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

22.07.2020 - 22:54

TAS a respins apelul formulat de FCSB împotriva deciziei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal privind obligativitatea grupărilor din Liga 1 de a înfiinţa o echipă de fotbal feminin.

Chiar dacă patronul formației roș-albastre, Gigi Becali, a fost în total dezacord cu măsurile FRF privind dezvoltarea fotbalului feminin, decizia de la Lausanne îl obligă să își schimbe optica. Asta deoarece începând cu sezonul 2020-2021, toate echipele din Liga 1 trebuie să îndeplinească cerinţa de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Naţional Under 15 feminin.

Având drept obiectiv pe termen lung formarea unei echipe naționale puternice, Federația va continua reforma fotbalului feminin și în următorii ani. Astfel, începând cu sezonul 2021-2022, cluburile din Liga 1 trebuie să înscrie o echipă de fotbal feminin în campionatul de senioare (Liga 1, Liga 2, Liga 3) şi trebuie să aibă în continuare minim 20 de jucătoare înscrise în Campionatul Naţional U15. Echipele din Liga 1 au posibilitatea de a încheia protocoale de colaborare cu o formații de fotbal feminin deja existente. În acest scenariu, echipa feminină preia denumirea clubului din Liga 1 masculin în competiţiile în care evoluează.

Chiar dacă inițial a refuzat categoric ideea, declarând că femeile nu ar trebui să joace fotbal, patronul FCSB a spus că va sponsoriza cu 10.000 de euro o echipă de fotbal feminin, pentru a respecta prevederile FRF: „Dacă o să fie obigatoriu, o să cumpărăm una. Adică cumpăr una. Îi dau 10.000 sponsorizare şi pune FCSB pe piept”. Se pare că latifundiarul din Pipera va „adopta” echipa FC Fair-Play București, penultima formație din Superliga României.

În acest moment, în România există peste 2500 de jucătoare legitimate, senioare şi junioare, care activează în cele 6 competiţii de fotbal feminin. Conform datelor furnizate de FRF, numărul total al practicantelor sportului rege este de peste 65.000, spre deosebire de anul 2015, când doar 1100 de fete jucau fotbal.

Comentarii