19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportGigi Becali, obligat să-și facă echipă feminină

Gigi Becali, obligat să-și facă echipă feminină

TAS a respins apelul formulat de FCSB împotriva deciziei Comitetului Executiv al Federaţiei Române de Fotbal privind obligativitatea grupărilor din Liga 1 de a înfiinţa o echipă de fotbal feminin.

Chiar dacă patronul formației roș-albastre, Gigi Becali, a fost în total dezacord cu măsurile FRF privind dezvoltarea fotbalului feminin, decizia de la Lausanne îl obligă să își schimbe optica. Asta deoarece începând cu sezonul 2020-2021, toate echipele din Liga 1 trebuie să îndeplinească cerinţa de a înregistra minimum 20 de jucătoare care să evolueze în Campionatul Naţional Under 15 feminin.

Având drept obiectiv pe termen lung formarea unei echipe naționale puternice, Federația va continua reforma fotbalului feminin și în următorii ani. Astfel, începând cu sezonul 2021-2022, cluburile din Liga 1 trebuie să înscrie o echipă de fotbal feminin în campionatul de senioare (Liga 1, Liga 2, Liga 3) şi trebuie să aibă în continuare minim 20 de jucătoare înscrise în Campionatul Naţional U15. Echipele din Liga 1 au posibilitatea de a încheia protocoale de colaborare cu o formații de fotbal feminin deja existente. În acest scenariu, echipa feminină preia denumirea clubului din Liga 1 masculin în competiţiile în care evoluează.

Chiar dacă inițial a refuzat categoric ideea, declarând că femeile nu ar trebui să joace fotbal, patronul FCSB a spus că va sponsoriza cu 10.000 de euro o echipă de fotbal feminin, pentru a respecta prevederile FRF: „Dacă o să fie obigatoriu, o să cumpărăm una. Adică cumpăr una. Îi dau 10.000 sponsorizare şi pune FCSB pe piept”. Se pare că latifundiarul din Pipera va „adopta” echipa FC Fair-Play București, penultima formație din Superliga României.

În acest moment, în România există peste 2500 de jucătoare legitimate, senioare şi junioare, care activează în cele 6 competiţii de fotbal feminin. Conform datelor furnizate de FRF, numărul total al practicantelor sportului rege este de peste 65.000, spre deosebire de anul 2015, când doar 1100 de fete jucau fotbal.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Curtea Constituțională a Republicii Moldova a aprobat referendumul pentru integrarea în UE. Referendumul va permite modificarea Constituției

Curtea Constituțională de la Chișinău a dat aviz pozitiv pentru organizarea referendumului în care cetățenii Republicii Moldova urmează să-și exprime opțiunea cu privire la...

Pe timp de război, cresc acțiunile firmelor producătoare de armament

Acțiunile unor mari companii care produc echipamente militare au crescut semnificativ, în contextul războiului din Ucraina și, mai nou, al războiului din Orientul Mijlociu,...

PSG și Borussia Dortmund s-au calificat în semifinalele Ligii Campionilor

Paris Saint-Germain s-a calificat în semifinalele Ligii Campionilor la fotbal, după ce a învins-o pe FC Barcelona cu scorul de 4-1 (1-1), marţi seara,...
Ultima oră
Pe aceeași temă