4 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportGianni Infantino: Niciun mecinu valorează cât o viață

Gianni Infantino: Niciun mecinu valorează cât o viață

Infantino a subliniat că toate entităţile şi membrii fotbalului mondial doresc să ştie când va reveni mingea pe terenurile de fotbal, dar a insistat asupra faptului că “sănătatea este prioritară”.

“Pentru prima dată, fotbalul nu este cel mai important lucru. Sănătatea este prioritară şi va rămâne aşa până când această maladie va fi învinsă”, a spus conducătorul FIFA.

“Sunt vremuri complicate şi nu e nevoie de multe cuvinte. Sunt momente de respect faţă de cei care suferă şi ajută. Virusul ne-a arătat că suntem mici şi vulnerabili şi, de asemenea, că lumea este globală”, a adăugat el.

Preşedintele FIFA le-a transmis, totodată, participanţilor la congresul online, între care şi preşedintele CONMEBOL, paraguayanul Alejandro Dominguez, că “începând de acum, lumea şi sportul vor fi diferite, după ce vom reveni la normalitate”.

În acest sens, Infantino a explicat că Federaţia internaţională de fotbal se concentrează acum pe trei elemente: calendarul internaţional, cadrul juridic şi contractual şi sprijinul financiar.

În privinţa calendarului, el a subliniat că trebuie să se caute “soluţii mondiale pentru abordarea acestor probleme cu spirit de cooperare şi solidaritate”, “Fiecare are interesele sale, dar trebuie să vorbim şi să punem pe masa câteva probleme pe care nu le-am pus până acum”, a spus Infantino

În ceea ce priveşte contractele jucătorilor, conducătorul fotbalului mondial a indicat că “lucrează foarte mult”‘ la acest aspect de la Consiliul FIFA, în vederea protejării cluburilor şi jucătorilor.

Referindu-se la sprijinul financiar, Infantino a spus că există o muncă de gestiune de patru ani, care a lăsat FIFA “într-o poziţie foarte solidă şi, datorită acestui fapt, are un nume credibil pe piaţă şi în lume”. “Vom face o evaluare a pagubelor, inclusiv a tuturor confederaţiilor, consultând toate părţile interesate”, a adăugat el.

Cuvintele lui Gianni Infantino au deschis Congresul ordinar al celei mai înalte autorităţi fotbalistice din America de Sud, cu sediul în oraşul Luque, din apropierea capitalei Asuncion, şi prezidat de acolo de Alejandro Domínguez.

Reuniunea, care a putut fi urmărită de jurnalişti prin intermediul canalului de Facebook al organizaţiei, a avut pe ordinea de zi prezentarea raportului şi a bilanţului până la 31 decembrie 2019. De asemenea, a fost prezentată o informare privind auditul intern şi extern şi bugetul general pentru 2020, care include veniturile, cheltuielile şi investiţiile prevăzute, aprobate de congres.

Apariţia coronavirusului în America de Sud a motivat CONMEBOL să suspende temporar derularea celor două competiţii continentale intercluburi, Copa Libertadores şi Copa Sudamericana. Ulterior, organizaţia a anunţat plata unui avans excepţional, care poate merge până la 60% din drepturile de participare pentru cluburile angrenate anul acesta la cele două cupe.

Săptămâna trecută, tot din motive de securitate sanitară, CONMEBOL a amânat pentru 2021 turneul Copa America, programat anul acesta în perioada iunie-iulie, în Argentina şi Columbia.

La cererea Confederaţiei sud-americane, FIFA a acceptat să amâne debutul preliminariilor continentale pentru Cupa Mondială 2022, programată în Qatar.

Cele mai citite

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...
Ultima oră
Pe aceeași temă