22.4 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Gheorghe Hagi reclamă lipsa unui proiect de construire a unei echipe naționate puternice

Gheorghe Hagi spune că persoanele care nu sunt optimiste și nu cred în echipa națională trebuie să plece. El acordă în continuare încredere fotbaliștilor tineri și cere imperios un proiect serios de construire a unei naționale care să joace din nou în elita fotbalului european și mondial.

„Suntem într-o situaţie dificilă, nu trebuie să ne fie ruşine, nici să zicem că fotbalul românesc nu mai are nimic. Succesul nu vine de azi pe mâine, îţi trebuie timp, îţi trebuie ani, trebuie selecţie, trebuie să ştii să o faci, sunt multe componente pe care să le aduci la acest cuvânt, succes. Cine poate, să fie optimist, cine nu poate şi nu e optimist, eu zic că ar fi bine să ne despărţim.”, a spus Hagi după ce selecționerul Mirel Rădoi declarase că România va intra pe teren cu Austria doar cu gândul să piardă la o diferență de scor cât mai mică.

Gheorghe Hagi a criticat și decizia lui Mirel Rădoi de a schimba șapte titulari din meciul pierdut cu Islanda în partida în care Norvegia a depășit România cu 4 – 0.

„Noi nu suntem Germania, Spania, Franţa ca să schimbăm jucătorii de la o zi la alta. Mă scuzaţi, cum ne schimbăm lenjeria interioară aşa ne schimbăm jucătorii. Nu există coerenţă în idei, în proiect, în ce vrei să ajungi. Ne schimbăm cum se schimbă vremea, de azi pe mâine. Noi trebuie să construim o echipă mare, nu de azi pe mâine, ce s-a întâmplat în ultima lună, când s-a trecut de la extaz la agonie. Acum două săptămâni eram <mamă, ce fotbal jucăm, mamă ce făceam!> Şi au uitat fotbalul în două săptămâni. Nu. Prea multe schimbări şi schimbările întotdeauna aduc neîncredere şi după aceea ajungem la confuzie. Şi mi-e să nu fi intrat în confuzie, să fim confuzi, să nu mai ştim ce facem. Trebuie să ai un proiect şi să-l prezinţi în faţa presei, în faţa României să spui ce faci. Pe termen mediu şi lung, nu de azi pe mâine.”, a adăugat Hagi.

Ultima oră
Pe aceeași temă