37.1 C
București
vineri, 12 iulie 2024
AcasăSportGeoană: România nu are nevoie de criză instituţională;denunţând pactul, Băsescu provoacă instabilitate

Geoană: România nu are nevoie de criză instituţională;denunţând pactul, Băsescu provoacă instabilitate

Senatorul Mircea Geoană apreciază că, denunţând pactul de coabitare instituţională, preşedintele Traian Băsescu „provoacă instabilitate instituţională ce este mai gravă decât cea politică”, el arătând că România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate, transmite Mediafax.

„Denunţând pactul de coabitare instituţională, pe care spunea acum câteva zile că îl respectă, Traian Băsescu provoacă instabilitate instituţională ce este mai gravă decât cea politică. România are nevoie de stabilitate şi predictibilitate pentru a reuşi ceea ce oamenii aşteaptă cel mai mult de la actuala conducere a ţării – creşterea nivelului de trai şi crearea de locuri de muncă. Instabilitatea instituţională pe care o provoacă Traian Băsescu înseamnă un risc major pentru economie şi pentru imaginea de ţară a României”, spune Geoană, într-un comunicat se presă transmis joi.

Potrivit senatorului PSD, independenţa justiţiei, garantată de Constituţie, nu trebuie să fie subiect de dispută între politicieni.

„Forul care trebuie să analizeze acest caz este CSM, nu Preşedinţia României”, a menţionat el.

„Totodată, fac un apel către liderii politici ca scandalul intern să nu fie, cum a fost în numeroase alte cazuri, transferat către instituţiile europene de la Bruxelles. MCV-ul nu trebuie să fie utilizat ca arma politică internă”, mai spune Geoană în comunicat.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că că va face o analiză privind pactul de coabitare cu premierul Ponta şi se va pronunţa în cursul după-amiezii, menţionând că cel mai important punct, independenţa justiţiei, „s-a prăbuşit ieri” şi acest lucru îl face să se îndrepte spre denunţarea acestui pact.

„O să fac o analiză şi în după-amiaza asta mă voi pronunţa. Categoric, cel mai important punct, independenţa justiţiei, s-a prăbuşit ieri, cu binecuvântarea premierului Ponrta şi acest lucru mă face să mă îndrept spre denunţarea pactului de coabitare şi informarea tuturor partenerilor în faţa cărora mi-am pus obrazul”, a spus Băsescu, într-o emisiune difuzată la B1 Tv.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă