9.7 C
Bucharest
Sunday, 3 December 2023
HomeSportGeoana, propus candidat unic PSD-PDL la Presedintie

Geoana, propus candidat unic PSD-PDL la Presedintie

Prim-vicepresedintele PSD Suceava, deputatul Catalin Nechifor, a propus, vineri, PDL, prin intermediul presei, sustinerea candidatului PSD la Presedintie, Mircea Geoana, drept candidat unic al coalitiei de guvernare, insa democrat-liberalii suceveni considera propunerea drept "o glumita", transmite Mediafax.

Nechifor a declarat, intr-o conferinta de presa, ca situatia actuala a tarii nu este "prea fericita" si ca se prognozeaza o contractie de opt la suta a economiei si ca, in aceste conditii, actul guvernarii trebuie sa fie responsabil, sa fie mult mai coerent si sa fie gasite si puse in aplicare solutii concrete de iesire din criza, prin sprijinirea mediului de afaceri si a cetatenilor astfel incat partidele din parteneriat sa se concentreze pe actul guvernarii.

El considera ca pentru urmatoarele sase luni ar fi foarte important ca partidele din coalitie sa se concentreze mai mult pe guvernare, iar gestionarea tarii sa nu fie afectata de campania electorala, motiv pentru care ar fi benefica sprijinirea lui Mircea Geoana drept candidat unic al parteneriatului PSD-PDL la Presedintie.

"Ar fi oportun sa luam o decizie politica si sa stabilim sprjinirea unui candidat unic al coalitiei de guvernamant, care sa fie Mircea Geoana , care si-a anuntat deja candidatura si ar avea sanse de a castiga alegerile din primul tur de scrutin ceea ce ar determina si reducerea costurilor legate de organizarea alegerilor", a afirmat Nechifor.

El a mai spus ca, printr-o decizie politica, prin care Mircea Geoana ar fi candidatul coalitiei de guvernare, nu ar mai fi tensiuni intre partidele aflate acum la putere, iar acestea s-ar putea concentra pe actul guvernarii.

"E o decizie complicata pe care o sugeram PDL pentru ca Traian Basescu nu s-a hotarat inca daca va candida pentru un nou mandat", a spus Nechifor.

El a aratat ca Mircea Geoana este "o solutie decenta" pentru Presedintia Romaniei si a subliniat ca, potrivit sondajelor de opinie din ultima perioada, presedintele PSD se afla pe un trend crescator in intentia de vot a populatiei, in timp ce Traian Basescu este pe un trend descrescator.

La randul sau, presedintele PSD Suceava, senatorul Gavril Mirza, a declarat ca aceasta propunere vine si pe fondul indeciziei presedintelui Romaniei de a candida pentru un nou mandat.

"Observ ca Traian Basescu tace si nu spune nimic nici in cazul Ridzi si cred ca il face sa mediteze daca mai candideaza sau nu", a spus Mirza.

Prim-vicepresedintele PDL Suceava, senatorul Orest Onofrei, a declarat ca aceasta propunere este "o glumita".

"Daca au nevoie sa-l sprijinim pe Mircea Goana la presedintia PSD, unde se pare ca are probleme, o vom face cu mare placere", a conchis Onofrei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă