0.8 C
Bucharest
Saturday, 9 December 2023
HomeSportGeoană: Îmi pare rău că unii colegi de bună credinţă au fost...

Geoană: Îmi pare rău că unii colegi de bună credinţă au fost târâţi într-o bătălie care nu e a lor

Preşedintele Senatului Mircea Geoană răspunde acuzaţiilor care i-au fost aduse de 26 de colegi social-democraţi exprimându-şi părerea de rău că aceştia, oameni de “bună credinţă”, au fost târâţi într-o bătălie care nu este a lor, informează Mediafax.

“Tot ceea ce am afirmat în interviul pe care l-am publicat pe blogul meu a fost, este şi va rămâne 100% adevărat. Nu am nimic de adăugat sau de retractat. Având în vedere faptul că lămuririle pe care le-am oferit ţin de evenimente personale, pe care le-am trăit direct, nu înţeleg de ce unii dintre colegii mei doresc să-mi restricţioneze libertatea cuvântului şi nu pot înţelege cum de alţii îşi permit să spună că ei ştiu mai bine decât mine ceea ce mi s-a întâmplat personal”, transmite Geoană.

“Tot ceea ce s-a afirmat în scrisoarea deschisă reprezintă minciuni de la un capăt la altul, iar cei care sunt invocaţi ca luând parte la inventatele întâlniri pot nega cu usurinţă. De altfel, domnul Turcescu deja a negat informaţiile apărute. Îmi pare rău că un număr de colegi, altfel de bună-credinţă, au fost târâţi într-o bătălie care nu este a lor. Practica de a strânge semnăturile unor colegi pe un document pe care nu l-au citit şi despre care nu au avut deplină cunoştiinţă nu face onoare iniţiatorilor demersului şi nici principiilor unui partid democratic. Un singur lucru aş vrea să adaug: în timp ce unii vor continua să spună minciuni despre mine, eu nu mă voi opri din a spune adevărul despre situaţia partidului”, conchide fostul preşedinte PSD.

Mai mulţi lideri PSD, atât centrali cât şi din teritoriu, i-au transmis marţi o scrisoare deschisă lui Mircea Geoană în care îl critică pentru interviul prezentat luni pe blogul personal, punându-i o serie de întrebări prin care, dacă va răspunde “onest”, îi va convinge că doreşte să rămână în PSD.

“Ce jocuri faceţi, domnule Mircea Geoană? În contextul în care agenda publică este dominată de subiecte de o gravitate foarte mare, discutându-se despre noul buget, despre riscul impozitării pensiilor mici şi despre reducerea sprijinului acordat mamelor, dumneavoastră aţi transmis nişte mesaje absolut suprinzătoare cu privire la campania electorală de anul trecut. Nu doar că readuceţi în atenţie un episod de tristă amintire şi pentru PSD şi pentru România, dar o faceţi într-o manieră care nu vă face deloc cinste”, se arată în scrisoare.

“Aţi minţit electoratul şi anul trecut şi o faceţi şi acum vorbind despre vizita dumneavoastră la domnul Vîntu. Vă readucem aminte că ştiaţi, aşa cum ştiam cu toţii, încă de la ora 13.00, de existenţa fotografiilor şi informaţilor publicate în toată presa despre prezenţa dumneavoastră la domiciliul lui Sorin Ovidiu Vîntu, cu o seară înainte de dezbaterea finală din campania pentru alegerile prezidenţiale”, continuă semnatarii.

Liderii PSD susţin că este “de notorietate” faptul că atunci când Viorel Hrebenciuc, Cozmin Guşă şi Victor Ponta i-au solicitat explicaţii în legătură cu acea vizită, Geoană “i-a minţit spunând că episodul nu a avut loc”, atrăgând atenţia că mai există o singură persoană care a fost prezentă la acea vizită, respectiv jurnalistul Robert Turcescu, moderatorul dezbaterii televizate din campanie. Pesediştii îi solicită astfel şi lui Turcescu să spună adevărul despre acea vizită.

Semnatarii îl întreabă pe Geoană, având în vedere aceste lucruri, “în numele cui acţionează”, punându-i o serie de întrebări incomode. “Aveţi motive ascunse pentru care vreţi să deturnaţi atenţia de la problemele curente? Există agende secrete despre care noi, cei din PSD, nu ştim? Aveţi înţelegeri ascunse cu domnii Crin Antonescu şi Dan Voiculescu? De ce doriţi distrugerea dinăuntru a PSD şi doriţi cu atâta ardoare să vă răzbunaţi pe domnul Victor Ponta? Vă reamintim că atât PSD, cât şi domnul Ponta şi-au păstrat constant sprijinul pentru dumneavoastră pentru a rămâne preşedinte la Senat. Nu aveţi nici un pic de onoare, domnule Geoană? De ce, în loc să cheltuiţi bani pentru campanii de imagine împotriva partidului, nu ajutaţi partidul să achite datoriile neplătite din campania electorală prezidenţială? Cum răspundeţi celor care vă întreabă de ce nici PDL, nici Traian Băsescu nu vă schimbă din funcţia de preşedinte al Senatului?”, se arată în scrisoare.

“Atunci când veţi răspunde onest la aceste întrebări vom crede cu adevărat că vreţi să mai rămâneţi în PSD. Ca membri ai PSD, vă cerem, domnule Geoană, să nu mai atacaţi partidul! Vă cerem să nu mai minţiţi în legătură cu PSD. Credem că PSD a reuşit anul acesta să revină în fruntea ierarhiei partidelor tocmai pentru că este mai deschis, mai consecvent şi mai onest cu opinia publică şi cu electoratul său. Încheiem această scrisoare cu speranţa că veţi înceta să faceţi jocuri împotriva partidului care v-a dat totul!”, conchid semnatarii.

Scrisoarea deschisă este semnată de europarlamentarii Corina Creţu şi Cătălin Ivan, purtătorul de cuvânt Radu Moldovan, preşedintele PSD Arad Dorel Căprar, senatoii Dan Şova, Daniel Savu şi Sorin Bota, deputaţii Iulian Bădescu, Valeriu Zgonea, Cătălin Nechifor, Andrei Dolineaschi, Nicolae Bănicioiu, Ciprian Nica, Oana Mizil, Georgian Pop, Florin Iordache, Laurenţiu Nistor, Viorel Hrebenciuc, Ioan Cindrea, Horea Teodorescu, Mircea Duşa, preşedintele PSD Cluj Remus Lăpuşan, liderul Dolj Claudiu Manda, liderul Neamţ Alin Antohi, cel din Mehedinţi Adrian Duicu şi preşedintele Caraş-Severin Ion Mocioalcă.

Cele mai citite

Pensie de 94.000 de lei pe lună, cea mai mare din România

Cea mai mare pensie din România este de 94.000 de lei pe lună, echivalentul a aproximativ 19.000 de euro. Pensia respectivă este încasată de o...

Toate sticlele de vin vor avea cod QR. Legislația a intrat în vigoare

Industria producătorilor de vin se confruntă cu o schimbare semnificativă, odată cu intrarea în vigoare a noii legislații UE. Potrivit acesteia, producătorii de vin...

Cât te costă să faci Revelionul cu Bădălău

Monato, salonul de evenimente deținut de fiica baronului PSD de Giurgiu Niculae Bădălău, se pregătește să ofere o experiență de Revelion cu adevărat...
Ultima oră
Pe aceeași temă