37.1 C
București
sâmbătă, 20 iulie 2024
AcasăSportGeoană îi cere lui Băsescu să-l demită de urgenţă pe Boc

Geoană îi cere lui Băsescu să-l demită de urgenţă pe Boc

Senatorul independent Mircea Geoană, fost lider PSD, i-a solicitat, miercuri, preşedintelui Traian Băsescu să-l demită de urgenţă pe premierul Emil Boc, el făcând, totodată, un apel la un consens general în jurul unui premier tehnocrat şi îndemnând PDL şi USL să renunţe la ambiţii politice.

„Solicit preşedintelui Traian Basescu să-l demită de urgenţă pe Emil Boc. Nu mai putem continua cu un premier care propune în mod constant legi neconstituţionale. De asemenea, fac apel la factorul politic existent în acest moment să susţină un cabinet de tehnocraţi. Avem nevoie de un consens general în jurul unui premier tehnocrat şi îndemn PDL, dar şi USL, să pună deoparte ambiţiile politice şi să conlucreze în interesul românilor”, precizează Geoană, într-un comunicat remis MEDIAFAX.

Geoană menţionează că separarea alegerilor locale de cele generale, decisă miercuri de Curtea Constituţională, nu va oferi „supapa” de detensionare la care se aşteaptă reprezentanţii puterii.
„Decizia de astăzi a Curţii Constituţionale arată fără orice fel de echivoc ca Guvernul Boc trebuie să plece cât mai repede posibil şi să fie înlocuit de un alt Cabinet, alcătuit din tehnocraţi şi profesionişti, care să organizeze alegerile din acest an”, mai spune Mircea Geoană.

Comasarea alegerilor pentru autorităţile administraţiei publice locale cu cele parlamentare este neconstituţională, a decis, miercuri, Curtea Constituţională, admiţând astfel sesizarea USL.

USL a sesizat Curtea Constituţională cu privire la Legea privind comasarea alegerilor, după respingerea moţiunii de cenzură depuse după asumarea răspunderii Guvernului pe acest act normativ, reprezentanţii Uniunii menţionând că cer CC „o atitudine de respect faţă de lege şi democraţie”.

Guvernul şi-a angajat răspunderea asupra proiectului de lege privind comasarea alegerilor locale cu cele parlamentare, şedinţa Parlamentului în acest sens având loc în 15 decembrie 2011.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă