7.8 C
Bucharest
Wednesday, 29 November 2023
HomeSportGeoană: Dacă măsurile nu vor avea efect, FMI va cere creştrea taxelor

Geoană: Dacă măsurile nu vor avea efect, FMI va cere creştrea taxelor

Reprezentanţii FMI au spus “răspicat” că, dacă măsurile economice convenite cu Guvernul nu vor avea efectul scontat, se vor întoarce “în următoare săptămâni şi luni cu o altă variantă”, iar Executivul va fi obligat să crească taxele, a declarat, duminică, preşedintele Senatului, Mircea Geoană, transmite Realitatea tv.

“E clar că evoluţiile din Grecia şi alte ţări europene, faptul că economia românească nu s-a relansat aşa cum se anticipa, faptul că deficitul şi colectarea de bani la buget este în continuare mediocră, au condus la revizuirea ţintelor de creştere economică şi a deficitului pentru 2010. Din punct de vedere al FMI, am simţit o schimbare de nuanţă, de această dată FMI şi instituţiile financiare internaţionale vor cere Guvernului ca, înainte ca tranşa a cincea să fie eliberată, să se facă demonstraţia concretă a faptului că măsurile propuse se vor realiza în practică, şi nu pe vorbe”, a spus preşedintele Senatului.

Potrivit acestuia, delegaţia FMI a spus “extrem de clar şi răspicat că, în condiţiile în care nu se îndeplineşte întocmai acest program, atunci Guvernul va fi obligat să se întoarcă la problema creşterii taxelor şi impozitelor”.

“Aceste lucruri nu sunt negociabile pentru cei de la FMI. Merg pe mâna Guvernului, pe această variantă, dar dacă acest proiect nu va duce la rezultatele scontate şi la reducerea deficitului bugetar, evident că, în următoarele săptămâni şi luni se vor întoarce cu o altă variantă şi acolo va trebui să mergem pe un subiect diferit”, a atras atenţia Geoană.

“Ni s-a confirmat că, în estimarea autorităţilor române şi a celor internaţionale, pachetul integral de măsuri propus de Băsescu este undeva la 2% PIB. Aceasta este estimarea acestei măsuri”, a mai spus Geoană.

Cele mai citite

Comisia juridică din Senat, pentru ridicarea imunității lui Cîțu

Comisia juridică a Senatului a acordat, în unanimitate, un punct de vedere favorabil solicitării DNA referitoare la efectuarea urmăririi penale în cazul fostului premier...

Peste 3000 de dealeri auto îi cer lui Joe Biden să oprească inițiativa privind vehiculele electrice

O coaliție formată din peste 3.000 de dealeri auto din SUA îi cere președintelui Joe Biden, printr-o scrisoare deschisă, să stopeze inițiativa considerată agresivă...

Dosarul vaccinurilor din pandemie. Florin Cîțu poate fi anchetat – FOTO

Plenul Senatulului a votat cu 90 de voturi pentru, 2 voturi contra şi 3 nu au votat, ridicarea imunităţii senatorului PNL Florin Cîţu, în...
Ultima oră
Pe aceeași temă