22.2 C
București
marți, 23 iulie 2024
AcasăSportGeoana: Basescu prefera sa inlocuiasca jumatatea stricata cu jumatatea putreda

Geoana: Basescu prefera sa inlocuiasca jumatatea stricata cu jumatatea putreda

Presedintele Partidului Soccial Democrat (PSD), Mircea Geoana, a afirmat ca seful statului 'prefera sa inlocuiasca jumatatea stricata a Aliantei cu jumatatea putreda', referindu-se la intentia presedintelui Traian Basescu de a inlocui guvernul condus de Partidul National Liberal(PNL) cu unul condus de Partidul Democrat(PD), transmite Rompres.
"Domnul Traian Basescu nu a vorbit ieri (n.r. joi) in calitate de presedinte al tuturor romanilor. A vorbit inca o data numai ca presedinte al PD. A avut un discurs care denota ca nu intelege importanta istorica pe care motiunea partidului nostru o are pentru Romania si pentru romani si o trateaza de o maniera ingusta, incercand sa profite de ea, domnia sa ca politician si partidul pe care il conduce, PD-ul', a declarat Geoana, referindu-se la afirmatiile facute de presedintele Traian Basescu la postul national de televiziune.
Geoana considera ca presedintele Basescu 'se antepronunta cu privire la o eventuala guvernare de dupa trecerea motiunii de cenzura', gest pe care il considera ca fiind 'anticonstitutional si nedemocratic'.
Liderul PSD a criticat si ceea ce a numit 'ingerinta pe care presedintele o are in viata interna a altor partide', afirmand ca nu accepta o astfel de ingerinta in partidul pe care il conduce. 'Romania are nevoie de reformarea clasei politice, dar, daca tot este presedinte al Partidului Democrat, domnul Basescu ar trebui sa se uite in propria ograda. Problema reformarii PSD este problema noastra si nu are niciun fel de drept, nici politic, nici moral, nici constitutional sa dea lectii unor partide', a afirmat Geoana.
In opinia acestuia, aluzia pe care seful statului ar fi facut-o la adresa unor oameni politici 'arata ca presedintele foloseste amenintarea si foarte posibil utilizeaza dosarele din justitie ca arma politica'.
Presedintele PSD a mai afirmat ca partidul pe care il conduce nu va sprijini niciun guvern de dreapta, pentru ca 'ar fi o aberatia ideologica ca un partid de stanga sa sprijine un guvern de dreapta'

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă