11 C
București
marți, 21 septembrie 2021

Gabriele Gravina: Nu vreau să fiu groparul fotbalului italian

”Ceea ce cer este ca fotbalul să fie considerat ca o mişcare cu impact economic în ţara noastră, la egalitate cu alte sectoare. Comisia medicală a FIGC a stabilit un protocol de urmat care a fost trimis la Ministrul Sporturilor şi care să garanteze siguranţa unui grup închis de sportivi, nu înţeleg preocupările care există”, a spus Gravina într-un interviu difuzat duminică de televiziunea publică Rai.

”Subliniez că singurul sport profesionist care a suspendat sezonul definitiv este baschetul. Fotbalul mişcă 5 miliarde de euro şi oprirea lui ar fi un dezastru”, a asigurat Gravina.

Preşedintele FIGC a subliniat că fotbalul trăieşte ”momente dramatice” la nivel profesionist şi că el intenţionează să îl susţină şi să forţeze reluarea sezonului în condiţii de siguranţă, deoarece renunţarea la restul stagiunii ar fi o ”responsabilitate enormă” pe care nu doreşte să şi-o asume.

”O astfel de decizie ar fi o responsabilitate enormă. Nu vreau să fiu groparul fotbalului italian. Trebuie să-l apăr şi nu înţeleg această rezistenţă, pentru că nu vreau să încep înainte de a avea toate garanţiile posibile”, a afirmat Gravina.

”Anularea sezonului este o responsabilitate pe care o las guvernului. (…) Vă puteţi imagina drama pe care o trăiesc în aceste săptămâni, trebuie să îmi apăr cu toate puterile hotărârea de a continua competiţia”, a concluzionat preşedintele Federaţiei Italiene de Fotbal.

Gabriele Gravina s-a arătat optimist, vineri, în legătură cu posibilitatea ca Serie A să se reia la finalul lunii mai sau la începutul lunii iunie, după ce a fost întreruptă pe 9 martie din cauza pandemiei de coronavirus.

Serie A a fost suspendată pe 9 martie, după etapa a 26-a, iar Comisia medicală a FIGC, care s-a reunit ultima oară miercuri, a sfătuit cluburile ca jucătorii să se reunească după 4 mai şi să fie supuşi testării la coronavirus, pentru a vedea dacă toţi jucătorii sunt negativi.

Ultima oră
Pe aceeași temă