15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportGabriel Sîncrăian va fi suspendat pe viață

Gabriel Sîncrăian va fi suspendat pe viață

Halterofilul român care a evoluat la Londra la categoria 85 kilograme a fost depistat pozitiv la metaboliţi de stanozolol şi metenolon și, conform procedurii, a fost suspendat provizoriu până la finalizarea cazului.

În acest moment, Sîncrăian ispășește deja o suspendare de opt ani, după ce a fost găsit dopat la Olimpiada de la Rio de Janeiro. El a fost depistat pozitiv la testosteron atunci şi a pierdut medalia de bronz câştigată la categoria 85 kilograme.

În vârstă de 31 de ani, Gabriel Sîncrăian a mai fost suspendat pentru dopaj, între 23 septembrie 2013 şi 23 septembrie 2015. Deoarece este la a treia abatere, Federaţia Internaţională de Haltere urmează să îl suspende pe viaţă.

Astfel, în urma reanalizării probelor prelevate la momentul respectiv, toți cei patru halterofili români participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 au fost găsiţi dopaţi. În afară de Sîncrăian, au mai fost prinși că au trișat și Florin Croitoru, Răzvan Martin și Roxana Cocoș. Ultimii doi au fost medaliați cu bronz, respectiv argint, astfel că României îi vor fi retrase medaliile după finalizarea cazurilor.

România riscă astfel să nu trimită niciun halterofil la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, întrucât orice țară cu trei sau mai mulți sportivi depistați pozitiv la retestările pentru 2008 și 2012 trebuie să ispășească o suspendare de un an.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Ministrul Transporturilor: „Contractul pentru încă un lot din secțiunea montană a Autostrăzii A8 intră în licitație”

Compania Naţională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis joi spre validare la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice documentaţia pentru contractul necesar construcţiei lotului...

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă