Folosim cookie-uri pentru a personaliza conținutul și anunțurile, pentru a oferi funcții de rețele sociale și pentru a analiza traficul. De asemenea, le oferim partenerilor de rețele sociale, de publicitate și de analize informații cu privire la modul în care folosiți site-ul nostru. Aceștia le pot combina cu alte informații oferite de dvs. sau culese în urma folosirii serviciilor lor. În cazul în care alegeți să continuați să utilizați website-ul nostru, sunteți de acord cu utilizarea modulelor noastre cookie.

Gabriel Sîncrăian va fi suspendat pe viață

Prins dopat pentru a treia oară în carieră, după reanalizarea eşantioanelor prelevate la Olimpiada de la Londra, halterofilul Gabriel Sîncrăian va fi suspendat pe viață.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 24.01.2020 - 10:44

Halterofilul român care a evoluat la Londra la categoria 85 kilograme a fost depistat pozitiv la metaboliţi de stanozolol şi metenolon și, conform procedurii, a fost suspendat provizoriu până la finalizarea cazului.

În acest moment, Sîncrăian ispășește deja o suspendare de opt ani, după ce a fost găsit dopat la Olimpiada de la Rio de Janeiro. El a fost depistat pozitiv la testosteron atunci şi a pierdut medalia de bronz câştigată la categoria 85 kilograme.

În vârstă de 31 de ani, Gabriel Sîncrăian a mai fost suspendat pentru dopaj, între 23 septembrie 2013 şi 23 septembrie 2015. Deoarece este la a treia abatere, Federaţia Internaţională de Haltere urmează să îl suspende pe viaţă.

Astfel, în urma reanalizării probelor prelevate la momentul respectiv, toți cei patru halterofili români participanţi la Jocurile Olimpice de la Londra 2012 au fost găsiţi dopaţi. În afară de Sîncrăian, au mai fost prinși că au trișat și Florin Croitoru, Răzvan Martin și Roxana Cocoș. Ultimii doi au fost medaliați cu bronz, respectiv argint, astfel că României îi vor fi retrase medaliile după finalizarea cazurilor.

România riscă astfel să nu trimită niciun halterofil la Jocurile Olimpice de la Tokyo 2020, întrucât orice țară cu trei sau mai mulți sportivi depistați pozitiv la retestările pentru 2008 și 2012 trebuie să ispășească o suspendare de un an.

Comentarii