22.3 C
București
sâmbătă, 18 septembrie 2021

Gabriel Beniamin Leș este propunerea lui Dragnea la Ministerul Apărării. Leș a ajuns de la șef la APIA la secretar de stat în MApN, la propunerea lui Dușa

Gabriel Beniamin Leș, senator în noua legislatură, este propunerea lui Liviu Dragnea pentru Ministerul Apărării Naționale, în Guvernul condus de Sorin Grindeanu. 

Gabriel Beniamin Leș a fost secretat de stat în cadrul Ministerului Apărării, fiind propus de Mircea Dușa, iar decretul de numire a fost semnat de Victor Ponta, în octombrie 2015. 

Anterior, Leș a fost director al Agenției de Plăți și Intervenții în Agricultură (APIA) Satu Mare, subprefect și vicepremar al municipiului Satu Mare (2004-2008). 

Citește și: BREAKING NEWS. Guvernul Grindeanu a fost prezentat de președintele condamnat al PSD. Prim-ministrul Sorin Grindeanu a fost figurant la lansarea echipei guvernamentale PSD. Numai nume controversate sunt pe listă

Din 22 decembrie 2016, a fost ales secretarul Comisiei pentru constituţionalitate și membru în Comisia pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională.

Leș s-a născut în 23 decembrie 1975. Conform declarației de avere din 2014, are o casă de 100 mp, în posesia căreia a intrat în 2010, prin donație, două mașini – Opel Insignia și Opel Frontera -, un card de credit pe care avea suma de 12.000 euro, dar și un credit de 35.000 euro.  Soția lui era, în 2014, jurist la Consiliul Județean Satu Mare, și câștiga 21.000 lei pe an. 

Este licențiat în Economie, specializarea Marketing la Universitatea de Vest Timișoara și deține un masterat în „Managementul financiar contabil și juridic al firmei”. În anul 2007 a obținut un certificat de absolvire a Programului de perfecționare „Achiziții publice, concesiuni, contracte”, curs urmat în cadrul Institutului Național de Administrație. În 2009, a absolvit Programul de formare specializată pentru ocuparea unei funcții publice corespunzătoare categoriei înalților funcționari publici. Este specializat în „Securitate și bună guvernare”, calificare obținută în 2016, în cadrul Colegiului Național de Apărare.

Ultima oră
Pe aceeași temă