0.4 C
Bucharest
Sunday, 26 November 2023
HomeSportFuia: Zăpezile vor reface deficitul de apă din sol

Fuia: Zăpezile vor reface deficitul de apă din sol

Ministrul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Stelian Fuia, a declarat că ninsorile din ultimele săptămâni vor reface deficitul de apă înregistrat în sol ca urmare a secetei din jumătatea a doua a anului trecut, însă ministerul analizează în ce măsură gerul a afectat sectoarele viticol şi pomicol, relatează Mediafax.

“Sunt plusuri şi minusuri (în ceea ce priveşte efectele ninsorilor, n.r.). Probabil că zăpada care a venit şi care încă vine în Transilvania reface deficitul de apă din sol şi este un lucru foarte bun. Pe de altă parte, la ora actuală facem nişte analize dacă gerul care a fost înainte de viscol a afectat sectorul de vie şi de pomicultură şi facem evaluări să vedem dacă din topirea zăpezii vom avea situaţii de inundaţii în zonele care au sistemele de secare”, a declarat Fuia, după o întâlnire cu comisarul european pentru Agricultură, Dacian Cioloş.

România s-a confruntat în a doua jumătate a anului trecut cu o perioadă secetoasă, care în opinia specialiştilor din agricultură ar putea avea ca efect scăderea producţiei vegetale, ceea ce pune în pericol creşterea economică.

Agricultura a avut în 2010 o pondere în PIB de 5,7% în 2010, de la 6,1% în 2009 şi 6,3% în 2008.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă