19.8 C
București
luni, 27 septembrie 2021

FRF nu știe câte echipe va avea Liga 2 în sezonul 2020 – 2021

Cu zece zile înaintea startului oficial anunțat pentru 29 august, în Liga 2 de fotbal cuvântul de ordine este incertitudinea. Federația Română de Fotbal a anunțat atât o variantă cu 20 echipe, cât și una cu 21 echipe. În ambele situații se va juca mai întâi fiecare cu fiecare dar într-un singur meci după care echipele sunt grupate în play-off și play-out.

După consumarea meciurilor directe, în ambele variante, în play-off vor juca primele șase echipe clasate. Partidele se vor juca tur-retur, rezultând astfel încă 10 meciuri pentru fiecare formaţie iar după disputarea lor primele două clasate vor promova direct în Liga 1, în timp ce ocupantele locurilor 3 şi 4 vor disputa un meci de baraj cu locurile 8 şi 7 din play-out-ul Ligii 1.

În cazul variantei cu 20 echipe, formațiile de pe locurile 7 – 20 vor fi împărțite în două grupe a câte 7 echipe ce vor juca în sistem play-out fiecare cu fiecare dar numai câte un singur meci. Vor retrograda din ambele grupe ultimele două clasate iar locurile 5 vor juca baraj pentru menținerea în Liga 2.

În varianta unei ligi secunde cu 21 echipe, prima grupă de play-out va avea 7 echipe iar a doua grupă 8 echipe. Se joacă fiecare cu fiecare câte un singur meci iar din prima grupă retrogradează locurile 6 și 7 în timp ce din a doua grupă retrogradează locurile 6, 7 și 8. Echipele de pe locurile 5 vor juca baraj pentru evitarea retrogradării.

Federația Română de Fotbal a stabilit că în cazul retragerii unor echipe în timpul sezonului regular, numărul de echipe retrogradate se va micșora corespunzător dar împărţirea în cele două grupe se va face în acelaşi mod, luând în considerare locurile echipelor retrase ca fiind ultimele.

Ultima oră
Pe aceeași temă