FRF mută partida România – Danemarca la Ploiești

Meciul dintre echipele de tineret ale României și Danemarcei, din preliminariile Euro 2021, care inițial trebuia să se dispute la Craiova, a fost mutat la Ploiești.

Share

Cătălin Mihai 0 comentarii

Actualizat: 13.03.2020 - 09:19

Având în vedere decizia Guvernului României, conform căreia se interzic adunările a peste 1.000 de oameni la evenimente sociale pentru a preîntâmpina răspândirea coronaviruslui, Federația Română de Fotbal (FRF) a hotărât ca partida România U21 - Danemarca U21, din preliminariile Campionatului European Under 21 din 2021, să se dispute fără spectatori.

În acest context, FRF a obţinut acordul UEFA şi al Federaţiei Daneze de a schimba locul de disputare. Astfel, partida programată pe 31 martie 2020, la ora 19:30, se va juca la Ploieşti, pe stadionul „Ilie Oană”.

Decizia a fost luată pentru a le oferi tricolorilor posibilitatea de a rămâne în cantonamentul de la Centrul Naţional de Fotbal Buftea pe toată durata premergătoare meciului, ca măsură preventivă în contextul epidemiei de coronavirus, care începe să afecteze din ce în ce mai mult România. În planul iniţial, lotul s-ar fi deplasat încă din 23 martie la Craiova.

De asemenea, FRF a comunicat cluburilor că jucătorii nu vor mai avea voie să dea mâna cu adversarii și arbitrii, ca parte a protocolului premergător startului partidelor din competițiile UEFA.

Înaintea meciului retur cu Danemarca, naționala de tineret ocupă locul secund în Grupa a 8-a a preliminariilor, cu zece puncte după cinci partide disputate. Nordicii sunt lideri, cu 15 puncte. Partida România U21 - Danemarca U21 va marca debutul lui Adrian Mutu pe banca tricolorilor.

Comentarii