13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFRF avertizează: Cupele europene, greu de atins

FRF avertizează: Cupele europene, greu de atins

Acest avertisment vine în contextul în care România se află pe locul 30 în clasamentul coeficienţilor forului continental. „Evident, avem de-a face cu un hăţiş şi cu o interdependenţă cvasitotală cu preliminariile Champions League, misiunea grupărilor româneşti urmând să devină din ce în ce mai ingrată, ţinând cont de faptul că am ajuns, în momentul de faţă, pe locul 30”, se arată într-un comunicat al FRF, în care sunt prezentate modificările pe care UEFA le va face în ciclul 2021-2024.

În cazul în care România va ocupa acelaşi loc 30 în ierarhia coeficienţilor UEFA la începutul sezonului 2021-2022, câştigătoarea Cupei României şi locurile 2 şi 3 în Liga I vor evolua începând cu turul 1 preliminar al Europa Conference League.

Conform deciziei Comitetului Executiv al UEFA, structura şi lista de acces pentru Liga Campionilor (UCL) va rămâne neschimbată, modificări urmând să fie aduse Europa League (UEL), în condiţiile în care, peste doi ani, va apărea o nouă competiţie continentală la nivelul cluburilor, UEFA Europa Conference League (UECL). Aceasta va fi practic o oglindă a UCL şi UEL, adică 32 de echipe în faza grupelor, căreia îi vor urma optimile de finală, sferturile de finală, semifinalele şi finala. Optimile de finală vor fi precedate de play-off (8 confruntări tur-retur), unde vor evolua câte o ocupantă a locurilor 2 din grupe şi câte un loc 3 din grupele UEL. Şi în acest caz este vorba despre un total de 141 de partide, ce vor avea loc în 15 săptămâni. Practic, copie la indigo a UEL, dar la un nivel inferior. Evident, câştigătoarea UECL va fi calificată automat în ediţia viitoare a fazei grupelor Europa League. Singura deosebire este aceea că nu vor exista echipe calificate direct, toate cele 32 urmând să vină din preliminarii.

În acest sezon, România este reprezentată de o singură formație în grupele cupelor europene. Este vorba despre CFR Cluj, care se descurcă de minune în Europa League, acolo unde a trecut de Rennes, joi, în deplasare, cu scorul de 1-0.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Declarațiile lui Ştefan Târnovanu înaintea derby-ului cu Rapid

Ştefan Târnovanu, portarul liderului FCSB, spune că formaţia sa este favorită la câştigarea derby-ului de sâmbătă, cu Rapid, şi că este deja cu gândul...

Israelul, atac cu rachete asupra Iranului

Israelul a lansat un atac asupra Iranului ca răzbunare pentru atacurile iraniene asupra teritoriului său de la sfârşitul săptămânii trecute, a declarat ABC News...

Liniile STB care duc la Arena Națională, modificate cu ocazia partidei FCSB – Rapid

În această sâmbătă, liniile 86, 90 și 143 vor funcționa pe trasee temporar modificate, informează Societatea de Transport București (STB). “Cu ocazia organizării meciului de...
Ultima oră
Pe aceeași temă