21.4 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSportFotbalul în școli, o prioritate pentru FRF

Fotbalul în școli, o prioritate pentru FRF

În cadrul unei întrevederi avute la sediul Ministerului Educației și Cercetării, președintele FRF, Răzvan Burleanu, a discutat cu ministrul Monica Anisie și Ionuț Stroe, ministrul Tineretului și Sportului, pe tema competițiilor de fotbal din școli.

Datorită enormului succes înregistrat prin organizarea „Cupei Tymbark Junior”, competiție la care au participat peste 6.000 de școli și aproape 140.000 de copii, băieți și fete, Burleanu a propus organizarea în parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării a tuturor competițiilor în cadrul proiectului-umbrelă „Olimpiada Națională a Sportului Școlar – Fotbal”. Obiectivul declarat al FRF este ca până în anul 2024 un procent de 10% din copiii înscriși în școli să practice fotbalul. Având în vedere că numărul total de elevi din România este de 3,4 milioane, vorbim despre 340.000 de copii care ar urma să fie implicați.

„Sportul este esențial în timpul școlarizării. În același timp, mulți dintre internaționalii români de azi au început fotbalul în curtea școlii. Dorim să dezvoltăm parteneriatul pe care îl avem pentru a promova fotbalul, care ajută nu doar din punct de vedere fizic la dezvoltarea copiilor, ci și contribuie, prin valorile sale, la desăvârșirea lor”, a declarat Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Pe lângă acoperirea unor noi categorii de vârstă (U14 – clasele 7-8, U16 – clasele 9-10 și U18 – clasele 11-12), FRF vine în sprijinul tuturor profesorilor de educație fizică și sport înscriși în competiții, urmând să le ofere posibilitatea de a urma cursurile de instructor sportiv în cadrul Academiei de Fotbal a Federației. De asemenea, aceștia vor primi materiale didactice educative, instructaj de safeguarding și vor putea urma cursuri specializate de antrenor de fotbal.

„Practicarea unui sport presupune dezvoltarea și învățarea unor abilități și valori esențiale: încredere, responsabiliate, cooperare, comunicare și prietenie. Împreună pentru sport suntem mai puternici!”, a fost poziția publică a Monicăi Anisie, ministrul Educației și Cercetării.

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Deca recunoaște că supune elevii la șocuri?

Reziliență -capacitatea cuiva de a reveni la normalitate după suferirea unui șoc (economic, emoțional etc.) Folosit in discipline precum psihologie, ecologie, inginerie, înseamnă capacitatea de...

Declarațiile lui Cristiano Bergodi, înainte de Universitatea Craiova – Rapid

Cristiano Bergodi, antrenorul Rapidului, spune că formaţia sa trebuie să joace cu încredere şi curaj pentru a câştiga toate cele trei puncte în meciul...

1 din 2 elevi, victimă a bullyingului

Un procent covârșitor de elevi - 81% - afirmă că au fost martori ai situațiilor de bullying în școala unde învață, în vreme ce...
Ultima oră
Pe aceeași temă