13.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSportFotbalul are un nou erou: Mbappe

Fotbalul are un nou erou: Mbappe

Kylian Mbappe, atacantul naţionalei Franţei, a fost felicitat de fostul mare fotbalist brazilian Pele pentru cele două goluri reuşite sâmbătă în victoria cu Argentina (4-3) din optimile de finală ale Cupei Mondiale 2018.

Kylian Mbappe, 19 ani şi 6 luni, este cel mai tânăr jucător ce marchează cel puţin două goluri în fazele eliminatorii ale unui Mondial după Pele, care avea 17 ani şi 8 luni când a izbutit acest lucru la ediţia din 1958 a competiţiei, din Suedia, a indicat statisticianul Opta.

Presa europeană l-a lăudat pentru jocul cu Argentina.

„S-a născut o stea”, titrează Corriere della Sera, cel mai mare ziar din Italia, care publică pe prima pagină o fotografie a lui Mbappe, citat de Agerpres.

“Mbappe este eroul echipei tricolore”, opinează cotidianul german Bild.

“Ca Pele”, scrie publicaţia italiană La Stampa, comparându-l pe jucătorul de 19 ani cu fostul mare atacant brazilian. “La sfârşitul unui meci epic, şapte goluri şi nenumărate emoţii, este surâsul lui Mbappe, mica perlă franceză pe urmele lui Pele”, scrie ziarul.

Pele, referinţa supremă, avea 17 ani când a marcat o triplă în semifinale şi o dublă în finala Mondialului 1958 din Suedia.

“Acest prim meci din faza eliminatorie a stabilit un standard în materie de dramă, de frumuseţe şi de îndrăzneală, dar ne vom aminti şi de meciul în care Kylian Mbappe a dezvăluit lumii talentul său în plină afirmare,
devenind primul adolescent ce marchează două goluri într-un meci de Cupă Mondială de la Pele în 1958″, estimează cotidianul britanic The Times.

Mai ales, ziarele subliniază acest meci Franţa – Argentina a pus capăt epocii lui Lionel Messi, de cinci ori câştigător al Balonului de Aur, la fel ca portughezul Cristiano Ronaldo.

“Dă-te la o parte, Messi”, este formula folosită de ziarul britanic The Telegraph.

Mbappe “şi-a arătat talentul în faţa lumii întregi şi l-a pus în umbră pe Lionel Messi”, estimează L’Equipe.

Ziarul italian La Repubblica se exprimă asemănător: “Messi poate pleca liniştit, unde şi cum va vrea, dar noi am intrat într-o altă epocă, cea a lui Kylian Mbappe, care a avut la Cupa Mondială acelaşi impact ca Pele acum 60 de ani”.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 766: Doi morți într-un atac cu drone asupra regiunii Belgorod

Un atac ucrainean cu dronă a făcut doi morţi în regiunea rusă de frontieră Belgorod, în vestul ţării, a informat guvernatorul local, în această...

Beat la volan, cu 218 km pe oră în localitate

Un șofer în vârstă de 41 de ani din Craiova a fost prins de polițiști conducând băut la volan și cu o viteză de...

Tesla reduce cu 2.000 de dolari prețurile modelelor Y, X și S în SUA

Tesla a redus prețurile din SUA ale vehiculelor sale Model Y, Model X și Model S cu 2.000 de dolari fiecare, la câteva zile...
Ultima oră
Pe aceeași temă