Fotbaliștii ruși Kokorin și Mamaev au fost eliberați din închisoare

Fotbaliştii ruşi Alexandr Kokorin (Zenit Sankt Petersburg) şi Pavel Mamaev (FC Krasnodar) au fost eliberaţi marţi din închisoarea în care au stat aproape un an, după ce au executat cea mai mare parte a pedepsei la care au fost condamnaţi pentru huliganism şi agresiune.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 17.09.2019 - 11:38

Cei doi jucători, împreună cu Kiril, fratele lui Kokorin, au părăsit închisoarea din regiunea Belogorod fără să facă declaraţii.

O instanţă a decis, pe 6 septembrie, eliberarea condiţionată a fotbaliştilor, hotărâre care a intrat în vigoare marţi.

Cei doi internaţionali ruşi au fost condamnaţi, pe 8 mai, la 18 luni de închisoare, în cazul lui Kokorin, şi 17 luni în cel al lui Mamáev, pentru huliganism şi agresiune în incidentele petrecute în octombrie 2018, în centrul capitalei Moscova, în urma cărora au fost reţinuţi şi plasaţi în arest preventiv.

Conform procurorilor, Kokorin şi Mamaev au agresat doi oficiali într-o cafenea, precum şi pe şoferul unei realizatoare de la televiziunea publică rusă, pe o stradă din Moscova.

Atacantul Zenit l-a lovit de trei ori cu un scaun pe Denis Pak, un oficial al Ministerului Industriei şi Comerţului, după ce a fost atenţionat de acesta în legătură cu comportamentul său într-o cafenea.

Clubul Zenit, spre deosebire de FC Krasnodar, şi-a exprimat dorinţa de a-şi recupera jucătorul, considerat la un moment dat cea mai mare promisiune a fotbalului rus.

Contractul lui Kokorin cu Zenit a expirat pe 30 iunie, însă avocatul său, Iuri Badalko, a declarat agenţiei Interfax că atacantul a semnat luni "un nou contract" cu gruparea din Sankt Petersburg.

Pe de altă parte, contractul lui Mamaev cu FC Krasnodar expiră la sfârşitul anului, dar viitorul său fotbalistic este mai incert.

Potrivit ziarului Vedomosti, clubul a depus deja o cerere către Federaţia Rusă de Fotbal pentru rezilierea contractului cu jucătorul.

Cazul celor doi fotbalişti a avut o mare rezonanţă în societatea rusă, unde mulţi au condamnat atitudinea jucătorilor şi s-au pronunţat în favoarea unei pedepse cu închisoarea.

Comentarii