15.3 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSportFotbaliștii ruși Kokorin și Mamaev au fost eliberați din închisoare

Fotbaliștii ruși Kokorin și Mamaev au fost eliberați din închisoare

Cei doi jucători, împreună cu Kiril, fratele lui Kokorin, au părăsit închisoarea din regiunea Belogorod fără să facă declaraţii.

O instanţă a decis, pe 6 septembrie, eliberarea condiţionată a fotbaliştilor, hotărâre care a intrat în vigoare marţi.

Cei doi internaţionali ruşi au fost condamnaţi, pe 8 mai, la 18 luni de închisoare, în cazul lui Kokorin, şi 17 luni în cel al lui Mamáev, pentru huliganism şi agresiune în incidentele petrecute în octombrie 2018, în centrul capitalei Moscova, în urma cărora au fost reţinuţi şi plasaţi în arest preventiv.

Conform procurorilor, Kokorin şi Mamaev au agresat doi oficiali într-o cafenea, precum şi pe şoferul unei realizatoare de la televiziunea publică rusă, pe o stradă din Moscova.

Atacantul Zenit l-a lovit de trei ori cu un scaun pe Denis Pak, un oficial al Ministerului Industriei şi Comerţului, după ce a fost atenţionat de acesta în legătură cu comportamentul său într-o cafenea.

Clubul Zenit, spre deosebire de FC Krasnodar, şi-a exprimat dorinţa de a-şi recupera jucătorul, considerat la un moment dat cea mai mare promisiune a fotbalului rus.

Contractul lui Kokorin cu Zenit a expirat pe 30 iunie, însă avocatul său, Iuri Badalko, a declarat agenţiei Interfax că atacantul a semnat luni “un nou contract” cu gruparea din Sankt Petersburg.

Pe de altă parte, contractul lui Mamaev cu FC Krasnodar expiră la sfârşitul anului, dar viitorul său fotbalistic este mai incert.

Potrivit ziarului Vedomosti, clubul a depus deja o cerere către Federaţia Rusă de Fotbal pentru rezilierea contractului cu jucătorul.

Cazul celor doi fotbalişti a avut o mare rezonanţă în societatea rusă, unde mulţi au condamnat atitudinea jucătorilor şi s-au pronunţat în favoarea unei pedepse cu închisoarea.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Ce trebuie să ai în vedere atunci când dorești să achiziționezi o barcă?

De la mic la mare, cu toții simțim o atracție deosebită pentru întinderile de apă. Când eram mici, mergeam la râu sau mare și...

Mihai Chirica, trimis în judecată de DIICOT! Ce acuzații i se aduc primarului municipiului Iași

Primarul municipiului Iaşi, Mihai Chirica, a fost trimis în judecată de DIICOT în dosarul „Veranda”, în legătură cu emiterea ilegală a unor autorizaţii de...
Ultima oră
Pe aceeași temă