Fotbalist spitalizat, după ce și-a pierdut cunoștința la un antrenament de la Cupa Mondială

Atacantul peruan Jefferson Farfan va rămâne internat pentru 72 de ore, după ce şi-a pierdut cunoştinţa în timpul unui antrenament şi va rata partida cu Australia, din cadrul Grupei C a Cupei Mondiale programată marţi, a anunţat selecţionerul Ricardo Gareca.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 25.06.2018 - 14:31

Gareca a lăudat modul în care au acţionat gazdele din Rusia după ce Farfan a fost transportat la spital sâmbătă, în urma unei ciocniri cap în cap cu un coechipier, în cursul şedinţei de pregătire.

"A rămas inconştient timp de câteva minute. A fost asistat şi stabilizat, iar acum se află la spital. Acolo sunt protocoale în materie de recuperare, aşa că este obligatoriu pentru el să rămână spitalizat timp de 72 de ore", a declarat Gareca.

"Asta a stabilit Rusia. El poate fi externat din spital, însă înţelegem că grija faţă de jucători este o prioritate pentru Rusia aşa că le mulţumim organizatorilor pentru întregul ajutor medical pe care l-au oferit", a adăugat selecţionerul argentinian.

Veştile despre Farfan vin la cinci zile după ce Marocul l-a inclus pe Noureddine Amrabat în echipă la meciul cu Portugalia, deşi acesta fusese spitalizat pentru o contuzie suferită în jocul de debut împotriva Iranului.

Nord-africanii au fost criticaţi pentru decizia lor, mai ales după ce Amrabat şi-a scos casca de protecţie, la doar 16 minute de la debutul jocului.

Sindicatul internaţional al fotbaliştilor FIFPro a deschis această situaţie ca pe "un alt exemplu alarmat al modului în care un jucător este pus în pericol".

Comentarii